RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjerp deg, din gris

Jørgen Foss.
Jørgen Foss. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Jørgen Foss ble drapstruet etter å ha snakket med Side2 om fedme og mobbing.

(SIDE2): «Noen burde skutt han her rett i trynet!!»

Drapstrusselen var rettet mot Jørgen Foss (22), leder i landsforeningen for overvektige, og kom for et drøyt år siden, like etter at han hadde snakket med Side2 om fordommer og mobbing som følge av overvekten.

Anmeldt
Mannen bak trusselen kalte seg «Baronen» på nettstedet fitnessprat.no, og fulgte en lenke til intervjuet Foss hadde gjort med Side2.

- Først så blir jeg jo veldig lei meg, og tenker «hva har jeg gjort galt?», men så blir jeg sint. Dette er jo ikke greit, sier Foss til dittoslo.no, som har et lengre intervju med 22-åringen.

Nylig støttet Foss også et tiltak om å innføre moms på sukkerholdige varer. Da skrev en fremmed mann en melding til 22-åringen på Facebook, der han indirekte ba Foss om å henge seg, og avsluttet med «skjerp deg, din gris».

Da fikk Foss nok og tirsdag denne uken gikk han til anmeldelse av de to mennene, for trusler og drapstrusler.

- Det eneste jeg har gjort er å invitere til diskusjon. Men her er det noen som ikke er med på spillereglene. Når man kommer med personangrep og trusler så synes jeg det er veldig ubehagelig, sier Foss til avisen, og sier trakasseringen på nett går langt utover det han ellers møter på gata av fordommer og mobbing.

- Blitt verre
I tillegg til å være leder i Landsforeningen for overvektige, er 22-åringen også kjent fra filmen «Pitbullterje» fra 2005, NRK-serien «Skolen» og han deltok også i P3s nettserie «Leo og de utstøtte», med Leo Ajkic.

Fedmedebatten har han deltatt i siden 2003, og han mener det har skjedd lite positivt i utviklingen siden den gang.

- Jeg vil nesten si det er blitt verre fordi reklamen for usunne alternativer er tidoblet. Sukkerindustrien er så mektig og handelsnæringen tjener penger på at vi alle stapper i oss tomme kalorier, har Foss tidligere uttalt seg til Side2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere