RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (Scanpix)

- Skjønte ordningen kunne utnyttes

Sist oppdatert:
Thorbjørn Jagland overrasket over hvor lite kontroll det var med pensjonsordningen.

Mandag fortsatte rettssaken mot de to tidligere stortingspolitikerne Magnus Stangeland og Anders Talleraas i Oslo tingrett, som er tiltalt for å ha fått utbetalt over 3,2 millioner kroner uberettiget i pensjon fra Stortinget.

I forrige uke vitnet de tidligere statsministrene Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch i saken, og mandag var turen kommet til tidligere stortingspresident og statsminister Thorbjørn Jagland.

Jagland sa at han skjønte at pensjonsordningen sto for fall da han satte seg inn i regelverket.

- Ordningen gjorde det mulig å innrette seg slik at man med arbeid og pensjon kunne få høyere inntekt enn det som var den gjeldende stortingsgodtgjørelsen til enhver tid, sa Jagland da han vitnet mandag ettermiddag, ifølge Aftenposten.no.

Ifølge NRK sa også at han ble overrasket da den nedslående rapporten fra Riksrevisjonen kom. Jagland var da stortingspresident.

- Det som overrasket meg mest var at pensjonsstyret hadde hatt så lite kontroll, og vært så lite involvert i de enkelte sakene, sa Jagland i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere