- Skjønte at hun var drept

Foto: Gjersøe. Peder (SCANPIX)

Fant død 87 år gammel kvinne bakbundet i sengen.

22.01.10 19:54

En 87 år gammel kvinne ble fredag morgen funnet død i sin leilighet i Horten sentrum.

- Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at Vestfold politidistrikt anser kvinnens død som mistenkelig, og vi har startet en bred etterforskning, opplyste politiet fredag formiddag.

Kort tid etter ba Vestfold politidistrikt om hjelp til både teknisk og taktisk etterforskning fra Kripos.

Har du et tips om saken? kontakt oss på vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 2100 6010.

Lå bakbundet på magen
Edvin Avdic kjenner den drepte kvinnens sønn, som bor i samme bygning som moren. Avdic kom til stedet på morgenen, og så at døren til leiligheten var brutt opp, skriver Dagbladet.no.

Han tok kontakt med offerets sønn, og de to gikk inn i leiligheten hennes.

- Hun lå på magen i senga med hendene bundet på ryggen. Dyna og puta lå over hodet hennes, så vi så bare beina. Jeg skjønte med en gang at hun var drept og sa til sønnen at vi ikke måtte røre noe, men ringe politiet, sier han til avisen.

Utsatt for grovt ran
Kvinnen kommer fra Bosnia-Hercegovina, og kom til Norge tidlig på 90-tallet. Hun er enke og har familie både i Norge og Bosnia. I 1998 fikk hun permanent oppholdstillatelse i Norge.

I september i fjor skal den eldre kvinnen ha blitt angrepet og utsatt for et grovt ran. To menn skal ifølge VG ha tatt seg inn i leiligheten hennes, men de rømte fra stedet da sønnen kom løpende ned.

- Politiet kan bekrefte at kvinnen var utsatt for et overfall i 2009. Denne saken er etterforsket uten at politiet har funnet gjerningspersoner, sa politiet på en pressekonferanse fredag.

- Har ingen mistenkte
På pressekonferansen opplyste politiadvokat Thomas Kragelund at politiet fikk melding om dødsfallet tidlig fredag morgen.

- Politiet mottok i dag tidlig, litt før klokken 07, melding om at en kvinne var funnet død i en leilighet i Horten sentrum. Politiet var kort tid etterpå på åstedet, og det var forhold på åstedet om ga indikasjon om at kvinnen var drept, sa Kragelund.

Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å kommentere åstedet eller hvilke funn som politiet har gjort.

- Politiet har foreløpig ingen mistenkte, og har en bred tilnærming i sitt videre etterforskningsarbeid, sa politiadvokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.