RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

- Skjøt kvinne (43) i hodet

Sist oppdatert:
Politiet mener denne mannen skjøt en kvinne i hodet med luftpistol. Nå er han tatt.

(iOslo.no) Det var mandag denne uken at en 25 år gammel mann helt uprovosert angrep en kvinne med luftpistol.

Pistol mot hodet
Klokken 06.40 mandag formiddag gikk en 43 år gammel kvinne tur med hunden sin ved ridesenteret på Ekeberg. Hun ble tilsnakket av en ung mann, som plutselig trakk en pistol og truet kvinnen til å bli med ham.

- Gjerningsmannen skal ha holdt pistolen mot hodet til kvinnen og truet med å trekke av, sier etterforskningsleder Inge Sundeng ved Manglerud politistasjon til iOslo.no .

Beskyttet seg
Kvinnen nektet å bli med mannen, og beskyttet hodet med hendene. Gjerningsmannen avfyrte da to skudd mot kvinnens hode fra kort hold. Hun flyktet, og fikk åtte til ti skudd etter seg i flukten, opplyser Sundeng.

Våpenet viste seg heldigvis å være et luftvåpen, men ser ut som en vanlig pistol.

Kvinnen maktet å komme seg vekk fra 25-åringen og skrek om hjelp, og det var nok til at gjerningsmannen forlot åstedet i joggetempo. 43-åringen ble sendt til legevakten for sjekk, der det ble påvist skader på fingrene. Politiet fant også tydelige merker av våpenprosjektiler på kvinnens jakke.

Pågrepet etter spaning
Den fornærmede ga en god beskrivelse av gjerningsmannen, og etter søk i politiets databaser fant etterforskerne noen personer som kunne svare til beskrivelsen. Etter noen dagers spaning kunne politiet i går formiddag pågripe den mistenkte 25-åringen. Han er en tidligere kjenning av politiet.

- Pågripelsen foregikk uten dramatikk, sier Sundeng til iOslo.no.

Mannen skal bo i nærområdet der pistolangrepet fant sted, og hevder å ikke huske noe fra det aktuelle tidsrommet da han skal ha vært påvirket av narkotika.

- Svært alvorlig
- Denne hendelsen er av så alvorlig karakter at det har vært en stor belastning for lokalmiljøet, sier Sundeng, og roser etterforskerne i saken.

- Det var svært viktig å få knekt denne saken så fort som mulig.

Den pågrepne 25-åringen skal fremstilles for fengsling fredag klokken 13.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere