RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skjøt mot sønnens soveromsdør med rifle

Sist oppdatert:
- Forsikret seg ikke om at rommet var tomt.

Midt på natten og med en jaktrifle i hånden skal faren i 40-årene ha tvunget datteren til å be broren komme ut av soverommet sitt. Han skal også ha sagt at han ville skyte hvis han ikke gjorde det.

Ifølge tiltalen – tatt ut av Statsadvokatene i Oslo – skal mannen fra Øvre Romerike i Akershus så ha skutt flere skudd mot sønnens soveromsdør umiddelbart etter at han ba datteren advare ham.

- Skjøt flere skudd
- I beruset tilstand skjøt han flere skudd med jaktrifle mot soveromsdøren til sin sønn XX, uten å forsikre seg om at rommet var tomt, heter det i tiltalen.

I februar må mannen nå møte i Øvre Romerike tingrett tiltalt for brudd på staffelovens paragraf 219: «For grovt å ha mishandlet, ved å ha truet, tvunget eller på annen måte ha krenket sin slektning i nedstigende linje».

- Var ikke drapsforsøk
Mannens forsvarer, Jørund Lægland, sier til Nettavisen at mannen erkjenner de faktiske forholdene, og at han er glad for at han ikke ble tiltalt for drapsforsøk.

- Han var opprinnelig siktet for drapsforsøk, men det var det ikke. Derfor er han glad for at påtalemyndigheten er enig, og at han ikke ble tiltalt for det.

Det er lagt ned påstand om at samtlige av tiltaltes skytevåpen inndras, samt at det betales oppreisning til datteren hans og et forsikringsselskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere