- Skjuler bomber i brystimplantater

Foto: Andrew Milligan (Pa Photos)

Frykter at terrorister skal snike seg om bord i passasjerfly med «brystbomber».

16.08.13 21:31

Den britiske flyplassen Heathrow skal være i høy beredskap, skriver britiske medier. Frykten er at kvinnelige terrorister skal lure seg gjennom sikkerhetskontrollen ved å skjule bomber i brystimplantater.

Eksperter som Daily Mirror har snakket med, mener det er en reell trussel at al-Qaida kan forsøke å ramme passasjerfly på Heathrow i London.

Sprengstoff i væskeform
Frykten er at terrorister skal fylle brystimplantater med sprengstoff i væskeform, i store nok mengder til å sprenge et passasjerfly i luften.

Kilder sier til avisen at sikkerhetskontrollene ved Heathrow tar lengre tid enn vanlig som følge av den nye sikkerhetstrusselen.

- Det er en generell frykt for dette, sier en medarbeider til avisen Daily Mirror.

- Vi har blitt bedt om å følge ekstra nøye med på kvinner som kan ha skjult eksplosiver i brystene sine, sier den ansatte til avisen.

- Dette er svært vanskelig for oss å oppdage, men vi er i høy beredskap. Det har ført til lange køer her på Heathrow – mye lengre enn det som er vanlig på denne årstiden, sier personen.

(Artikkelen fortsetter)

Kirurgisk plantet i kroppen
En terrorekspert forteller avisen at det er en reell frykt at terrorister fra al-Qaida benytter seg av bomber som er kirurgisk plantet i kroppen, noe som gjør det vanskeligere å bli oppdaget i sikkerhetskontrollen.

- Disse eksplosivene kan være i brystimplantater, sier terrorekspert Andy Oppenheimer.

Sentrale, statlige kilder i Storbritannia skal ha innrømmet overfor avisen at det eksisterer en frykt for at det skal brukes eksplosiver i brystimplantater på Heathrow. Men ingen vil kommentere dette offisielt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag