RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Milligan (Pa Photos)

- Skjuler bomber i brystimplantater

Sist oppdatert:
Frykter at terrorister skal snike seg om bord i passasjerfly med «brystbomber».

Den britiske flyplassen Heathrow skal være i høy beredskap, skriver britiske medier. Frykten er at kvinnelige terrorister skal lure seg gjennom sikkerhetskontrollen ved å skjule bomber i brystimplantater.

Eksperter som Daily Mirror har snakket med, mener det er en reell trussel at al-Qaida kan forsøke å ramme passasjerfly på Heathrow i London.

Sprengstoff i væskeform
Frykten er at terrorister skal fylle brystimplantater med sprengstoff i væskeform, i store nok mengder til å sprenge et passasjerfly i luften.

Kilder sier til avisen at sikkerhetskontrollene ved Heathrow tar lengre tid enn vanlig som følge av den nye sikkerhetstrusselen.

- Det er en generell frykt for dette, sier en medarbeider til avisen Daily Mirror.

- Vi har blitt bedt om å følge ekstra nøye med på kvinner som kan ha skjult eksplosiver i brystene sine, sier den ansatte til avisen.

- Dette er svært vanskelig for oss å oppdage, men vi er i høy beredskap. Det har ført til lange køer her på Heathrow – mye lengre enn det som er vanlig på denne årstiden, sier personen.

(Artikkelen fortsetter)

Kirurgisk plantet i kroppen
En terrorekspert forteller avisen at det er en reell frykt at terrorister fra al-Qaida benytter seg av bomber som er kirurgisk plantet i kroppen, noe som gjør det vanskeligere å bli oppdaget i sikkerhetskontrollen.

- Disse eksplosivene kan være i brystimplantater, sier terrorekspert Andy Oppenheimer.

Sentrale, statlige kilder i Storbritannia skal ha innrømmet overfor avisen at det eksisterer en frykt for at det skal brukes eksplosiver i brystimplantater på Heathrow. Men ingen vil kommentere dette offisielt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere