RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skolegutt tok med seg 31 personer i døden

Foto: FAYAZ AZIZ (Reuters)
Sist oppdatert:
Barn helt ned i tiårsalderen blir trent opp til å sprenge seg selv i luften.

31 mennesker ble drept og over 40 skadd da selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften ved et militærbygg i Pakistan tidlig torsdag. Politiet sier det var en tenåring i en skoleuniform som sto bak angrepet, melder BBC.

Tenåringen gikk til angrep på militærrekrutter mens de hadde morgentrening. Hendelsen skjedde nordvest i Pakistan i den urolige byen Mardan. Taliban er svært aktive i området, og det har vært en rekke angrep mot den pakistanske hæren.

Bruker barn i angrepene
Den siste tiden har det blitt en økning av bruken på barn i selvmordsangrep i Pakistan. Pakistanske styrker har blant annet avdekket treningsleirer hvor barn ned i ti-tolvårsalderen blir trent opp til å bli selvmordsbombere, melder BBC.

Statsminister Yusuf Raza Gilani fordømmer angrepet på det sterkeste.

- Slike feige angrep må ikke ramme moralen til sikkerhetsbyråer eller påvirke beslutningen om å utrydde terrorisme, sa han i en uttalelse.

- Stolte av hevnaksjonen
Taliban har allerede påtatt seg ansvaret for torsdagens selvmordsangrep, og sier de er stolte av angrepet som var en hevnaksjon på amerikanernes droneangrep og de pakistanske militæroperasjonene i stammeområdene.

Taliban sier de vil fortsette angrepene med uforminsket kraft mot dem «som beskytter amerikanerne».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere