- Skolegutt tok med seg 31 personer i døden

Foto: FAYAZ AZIZ (Reuters)

Barn helt ned i tiårsalderen blir trent opp til å sprenge seg selv i luften.

10.02.11 15:51

31 mennesker ble drept og over 40 skadd da selvmordsbomberen sprengte seg selv i luften ved et militærbygg i Pakistan tidlig torsdag. Politiet sier det var en tenåring i en skoleuniform som sto bak angrepet, melder BBC.

Tenåringen gikk til angrep på militærrekrutter mens de hadde morgentrening. Hendelsen skjedde nordvest i Pakistan i den urolige byen Mardan. Taliban er svært aktive i området, og det har vært en rekke angrep mot den pakistanske hæren.

Bruker barn i angrepene
Den siste tiden har det blitt en økning av bruken på barn i selvmordsangrep i Pakistan. Pakistanske styrker har blant annet avdekket treningsleirer hvor barn ned i ti-tolvårsalderen blir trent opp til å bli selvmordsbombere, melder BBC.

Statsminister Yusuf Raza Gilani fordømmer angrepet på det sterkeste.

- Slike feige angrep må ikke ramme moralen til sikkerhetsbyråer eller påvirke beslutningen om å utrydde terrorisme, sa han i en uttalelse.

- Stolte av hevnaksjonen
Taliban har allerede påtatt seg ansvaret for torsdagens selvmordsangrep, og sier de er stolte av angrepet som var en hevnaksjon på amerikanernes droneangrep og de pakistanske militæroperasjonene i stammeområdene.

Taliban sier de vil fortsette angrepene med uforminsket kraft mot dem «som beskytter amerikanerne».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.