- Skredsøkersignalene var sannsynligvis ikke reelle - aksjonen avsluttes

Det har gått to store snøskred i Lyngen.

14.02.15 15:31

Det har gått to store snøskred i Lyngen fra Kavringtindens vestre side. Redningsetatene ble umiddelbart mobilisert og ambulansehelikoperet sendt fra Tromsø, skriver Nordlys.

Rundt kvart over to bekreftet Frode Iversen i HRS Nord-Norge at de hadde mottatt signarler fra en skredsender eller en rekobrikke fra skredet. Det ble antatt at folk var tatt av skredet.

- Vi må anta det kan være folk der, ja, sier Iversen.

HRS meldte kvart på tre at de ennå ikke hadde lyktes i å lokalisere skredsøkeren. Det var fremdeles så stor skredfare at det ikke var tilrådelig å sende mannskaper inn i området.

Ny melding kom litt over tre: "Skredsøkersignalene" var sannsynligvis ikke reelle. ingen ytterligere indikasjon på skredtatte - søket avsluttes.

- Klare til søk

Ambulansehelikopterehar returnert for refueling, men Forsvaret stiller med et Bell-helikopter for å flytte personell opp i fjellet. Spørsmålet nå er når det er trygt å sende inn personell i det skredpersonellet.

Troms Røde Kors sier at de har mannskaper stående klare til å bli løftet inn. Det er ifølge Røde Kors for farlig til å kjøre skuter inn i området. Det meldes om vekslende vær i området. Røde Kors-mannskaper fra Lyngen, Birtavarre, Finnsnes og Tromsø er sendt ut.

- Ikke gjester

HRS har vært i kontakt med en turarrangør i området som sier at de ikke har hatt gjester i det aktuelle området.


Været i området rapporteres å være bra.

Kavringtind er et bratt fjell, men det skal være grei adkomst med skuter i dalføret inn mot fjellet.

Fredag gikk en skredekspert ut i Nordlys og advarte om forholdene i fjellet denne helga.

Les flere saker fra Nordlys her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.