- Skulle drepe familien i et syrebad

Foto: Ho (REUTERS)

Joseph Fritzl var lei av dobbeltlivet og ville skjule alle spor, hevder cellekamerat.

11.11.10 15:31

Østerrikeren Joseph Fritzl (75) skal ha betrodd seg til en cellekamerat om planene om å likvidere hele familien, som han holdt innesperret i sitt eget hjem i Amstetten.

- Fritzl fortalte meg at han var sliten av å leve et dobbeltliv, og ville heller hvile på sine eldre dager. Han sa han hadde to valg, enten løslate dem og dermed bli stilt til rettslig ansvar - eller drepe dem, forteller Patrick Jakob (19) i et eksklusivt intervju med The Sun.

19-åringen sonet tre måneder i samme celle som Fritzl i St. Pølten-fengselet.

- Han fortalte at han hadde vurdert hvordan han skulle drepe dem, og den beste løsningen var et syrebad, slik at alle spor av familiehemmeligheten ville bli slettet.

- Da ville ingen noensinne få vite om hva han hadde gjort. Han kunne ha fått dem alle til å forsvinne. Han hadde alle detaljene klare, hevder 19-åringen.

Voldtok datteren 3000 ganger
75-åringen holdt sin datter Elisabet (44) innesperret i kjelleren i byen Amstetten i 24 år. Han skal ha voldtatt datteren over 3000 ganger, og gjorde henne gravid med syv barn, hvor ett av barna døde like etter fødselen.

Elisabeth og tre av barna ble holdt sperret i kjelleren, mens de tre andre barna levde et tilsynelatende normalt liv i annen etasje sammen med Fritzl og kona Rosemarie.

Fritzl ble arrestert i april 2008 da den eldste innesperrede datteren Kirstin ble alvorlig syk og sendt til sykehus. Ingen av de innesperrede barna hadde noensinne sett dagslys før de slapp ut i frihet.

- Ville ha drept familien
Patrick, som sonet en dom for å ha brent ned to hus, forteller at han ikke er i tvil om at Fritzl ville gjennomføre drapsplanene dersom han ikke hadde blitt tatt, skriver The Sun.

- Jeg er ikke i tvil om at han ville ha gjort det hvis han fikk valget. Så ond er han. Han forsøkte å fremstå som en god mann ettersom han ikke drepte familien, og fordi de var blitt løslatt. Det er jo visvas, sier den nåværende elektroingeniørstudenten.

Fritzl ble dømt til livstid i fengsel i mars 2009, etter å ha tilstått samtlige tiltalepunkter. Fritzl ble funnet skyldig på samtlige tiltalepunkter, som er uforsettlig drap, slaveri, voldtekt, overgrep, incest og frihetsberøvelse.

- Angrende synder
Fritzl fremsto som en angrende synder siste dagen i rettssaken før juryen trakk seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet.

- Jeg angrer av hele mitt hjerte. Jeg kan ikke gjøre noe med det jeg allerede har gjort, men om mulig skal jeg begrense skadene, sa Fritzl til hoveddommeren

Elisabeth og de seks barna forsøker nå å leve et tilnærmet normalt liv på et hemmelig sted i Østerrike.

Felix, som var det yngste barnet i kjelleren, var bare seks år gammel da han ble løslatt og var ute i friluft for første gang i sitt liv. Rett etter løslatelsen, klarte ikke politifolkene å holde tårene tilbake da Felix pekte opp mot månen og spurte: Er det der Gud bor?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag