RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle ønske de hadde møtt mamma

TRIST: Verken Frederik, Christian eller Isabella fikk møte Marys mor. Her er familien på besøk i Sydney i sommer.
TRIST: Verken Frederik, Christian eller Isabella fikk møte Marys mor. Her er familien på besøk i Sydney i sommer. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kronprinsesse Marys barn fikk aldri møte sin mormor.

(SIDE2): I et åpenhjertig intervju med det australske magasinet The Australian Womens Weekly gjengitt på nettstedet news.com.au forteller den danske kronprinsessen om sin sorg over at verken Frederik eller barna Christian (3) og Isabella (straks 2) fikk møte hennes mor.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sterkt savn
Marys mor, Henrietta Donaldson, døde etter en hjerteoperasjon i 1997 - tre år før datteren møtte kronprinsen under de olympiske lekene i Sydney.

Mary forteller i intervjuet at hun savner sin mor veldig mye og at hun synes det er trist at hennes barn bare kjenner mormor via bilder.

- Det er trist, så jeg forsøker å finne min måte å håndtere det på, og da viser jeg bilder og forteller historier om henne til barna, sier hun og legger til at hun fokuserer på det positive og snakker mye om moren sin til barna.

Morens hjerteproblem har ført til at Mary har engasjert seg sterkt i den danske forening for hjertesykdommer.

Aussie
Til tross for at Mary nå har levd som kronprinsesse i sju år og har et helt annet liv enn hun noen gang kunne drømt om da hun vokste opp i Tasmania, så sier hun at hun fortsatt ser på seg selv som en «aussie».

- Jeg er fortsatt en australsk jente, sier hun som er en av de mest popurlære kvinnene i Danmark.

Gleder seg over barna
Mary og Frederik snakker gjerne om foreldrerollen og er det en ting som er viktig for 36-åringen, så er det hennes to barn.

- Barna mine er glade og positive med god selvtillit og selvbilde, forteller hun. Mary synes det er så godt å følge med på ungene som lever i nuet og gleder seg over de små tingene som barn har en egen evne til.

Les også:- Morsrollen har forandret meg

For tiden er det danske kronprinsparet igjen på reise i USA, besøket avsluttes fredag i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere