RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Holm, Morten (SCANPIX)

- Skulle ramme kinesiske interesser

Sist oppdatert:
Den terrorsiktede Mikael Davud har i avhør tirsdag sagt at han ville ramme kinesiske interesser.

Terrorsiktede Mikael Davud skal ha tilstått planer om å ramme kinesiske interesser. De to medsiktede skal ikke ha kjent til planene, ifølge hans forsvarer. Det melder NTB.

Avhørene med Mikael Davud ble avsluttet like før klokka 17 tirsdag.

- I dagens avhør kom det fram at han har hatt en tanke om å slå tilbake mot kinesiske interesser, som har rammet han og hans familie hardt. Han sier han rettet interessen mot den kinesiske ambassaden i Oslo, sier Davuds forsvarsadvokat Carl Konow Rieber-Mohn til VG Nett.

Det var i starten av juni at Shawan Sadek Saeed Bujak, David Davud og David Jakobsen ble pågrepet og siktet for å ha planlagt en terroraksjon på norsk jord.

I begynnelsen av september ble de tre fengslet i ytterligere fire uker, hvorav to i full isolasjon.

Tidligere på dagen tirsdag opplyste PST at den terrorsiktede Shawan Sadek Saeed Bujak skal ha forklart seg om sin rolle i saken og gjennom det kommet med en tilståelse. Advokat Brynjar Meling ville imidlertid ikke kalle det en tilståelse, men sa at hans klient har forklart seg om sin egen rolle. Ifølge PST skal Jyllands-Posten ha vært målet for en planlagt terrorhandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere