RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle rive neglene av baby

Foto: Torgrim Rath Olsen (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Da den nå 23 år gamle mannen som er tiltalt for en rekke voldtektsforsøk ble bedt om å dempe musikken, truet han nabokvinnen med å «rive neglene ut på hennes baby».

6. til 8. desember starter rettssaken mot en nå 23 år gammel mann fra Troms som er tiltalt for en rekke voldttektsforsøk, vold, trusler og skadeverk mot sambygdinger i det lille lokalsamfunnet. Saken skal opp i Nord-Troms tingrett, skriver Avisa Nordland.

Flere voldtektsforsøk
Allerede som 17-åring skal han i 2004 ha forsøkt å tvunget seg til sex med makt og mot ei jentes vilje.

Hendelsene som utløste politietterforskning skjedde imidlertid fem år seinere, i juli og august 2009.

I juli skal den tiltalte ha tatt seg inn i leiligheten til en kvinne, lagt henne ned på sengen, satt seg på henne, dratt av henne buksen og trusen, befølt henne, og deretter «forsøkt å føre penis inn i henne».

Tre dager tidligere skal han ha dratt ned buksen sin foran den samme kvinnen, under et besøk hos henne. Han skal da ha holdt sin penis mot ansiktet til kvinnen, og uttalt «kan du ikke runke meg» og «kan du ikke suge meg», uten at kvinnen samtykket til dette.

Tatt på fersken
Måneden etter skal han ha holdt en annen kvinne fast, tatt av henne buksen og skjorten, og deretter forsøkt å rive av henne trusen for å gjennomføre samleie. «Handlingen ble avbrutt da husverten banket på døren», heter det i tiltalebeslutningen.

Ville rive neglene av baby
Rett før jul i 2008 skal han også ha truet en nabokvinne og hennes baby på livet da kvinnen ba ham om å dempe musikken.

23-åringen uttalte ifølge tiltalebeslutningen at «han skulle torturere hennes familie og rive neglene ut på hennes baby».

Deretter skal han ha kommet tilbake med en spade og truet med å slå henne i hjel, og i tillegg ha tatt kvelertak og ristet nabokvinnen.

Mange vitner
Aktor, statsadvokat Torstein Lindquister, karakteriserer saken som «alvorlig», og sier de vil kalle inn mellom 10 og 15 vitner.

Lindquister sier tiltaltes unge alder kan spille inn i straffeutmålingen, men at helheten vil veie tyngst.

- Vi vil legge ned påstand om tidsbegrenset fengselsstraff. Voldtekt har jo 10 år strafferamme, men i og med at dette er forsøkshandlinger, er det naturlig at påstanden blir noe mildere, sier Lindquister.

Flere forhold
Foruten voldtektsforsøkene, er 23-åringen også tiltalt for å ha slengt ukvemsord mot politiet og motsatt seg pågripelse. Han skal også ha sparket inn en vindusrute i en forretning i bygda, og knust ei billykt til en nabo.

Det har ikke lyktes Nordlys å komme i kontakt med forsvarer Sven Crogh som representerer den tiltalte 23-åringen.

Les flere saker hos an.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere