RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skulle stikke ham i armen

Foto: Bergensavisen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Drapssiktedes mentale tilstand skal undersøkes.

- Jeg ville bare stikke ham i armen, slik at han måtte på legevakten å sy. Tanken var aldri å drepe.

Det forklarer den drapssiktede 35-åringen i avhør. I dag ble han varetektsfengslet i ytterligere åtte uker, siktet for drapet på Trond Kristian Johannessen (35) i Carl Konows gate på Damsgård i forrige måned, skriver Bergensavisen.

Ukjent motiv
Motivet for ugjerningen fremstår fortsatt som et mysterium for politiet. Etterforskerne har ikke fått noen fornuftig forklaring på hvorfor han var bevæpnet med kniv og hvorfor han ville skade Johannessen, som ikke hadde noe voldelig rulleblad.

Johannessen segnet om på et busstopp på Gyldenpris like etter knivstikkingen om ettermiddagen 25. juni, og livet sto ikke til å redde.

Nå har politiet bedt om at drapssiktedes mentale tilstand blir undersøkt.

- Jeg kan bekrefte at vi har bedt retten om å oppnevne to sakkyndige som skal foreta en judisiell observasjon av siktede, bekrefter politiinspektør Svein Erik Krogvold overfor Bergensavisen.

De rettspsykiatriske sakkyndige skal forsøke å finne ut om siktede var tilregnelig i gjerningsøyeblikket og eventuelt om han lider av personlighetsforstyrrelser.

Knivstukket to før
Den drapssiktede 35-åringen har tidligere skadet to menn med kniv som følge av bagatellmessige krangler i ruset tilstand. Det ene offeret var hans egen bror, som han var sammen med drapsdagen, men som er løslatt fra varetekt etter at 35-åringen påtok seg all skyld for ugjerningen.

Mannens forsvarer, advokat Einar Råen, sier at hans klient samtykket i åtte ukers varetektsfengsling. Dagens rettsmøte ble holdt som en såkalt kontorforretning med kun dommeren til stede.

- Min klient er veldig lei seg for det som skjedde og har hatt det tungt etter hendelsen. Han tenker mye på avdødes familie, sier Råen til Bergensavisen.

I kjennelsen legger retten vekt på at saken gjelder en meget alvorlig forbrytelse som siktede delvis har tilstått å ha utført.

- Retten finner i tillegg at det foreligger en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at en løslatelse av siktede vil være egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse, og kan skape utrygghet, skriver dommeren.

Les flere nyhetssaker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere