- Skulle være snill - ble voldtatt

Foto: Politiet (Nordlys)

Jenta inviterte en mørkhudet mann inn så han skulle slippe å vente på drosjen i kulda. Straks han var inne, ble hun voldtatt, ifølge tiltalen.

07.02.12 12:49

Tiltalte hevdet i retten at de hadde frivillig sex.

I korte trekk er det hvordan partene beskriver det som skjedde natt til 13. november i fjor i en leilighet nær Tromsø sentrum, melder Nordlys.

Jenta har forklart at hun var beruset etter først å ha hatt vorspiel hjemme hos seg selv sammen med fem andre før de gikk på byen. Deretter drakk hun også en del på utestedet Rogers. Blodprøven tatt klokka 10.30 formiddagen etter viste 1,0 i promille.

Traff mann på veg hjem
Ut fra telefonsamtaler som er ringt og øvrige bevis, tyder mye på at hun forlot Rogers en gang før klokka 03.00.

En venninne observerte henne en knapp time tidligere. Da satt hun på fanget til en lyshudet gutt inne på utestedet.

Det er også på det rene at tiltalte klokka 02.55 ifølge kassalappen, kjøpte en pakke kondomer på Narvesen like ved utestedet Rogers.

Jenta har forklart at hun har lett for å glemme ting når hun har drukket. Det første hun husker av tiltalte, er at hun snakket med ham da hun var på veg hjem. Han gikk samme veg. Ifølge hennes forklaring, skulle han videre med taxi. Han virket så snill, og hun tilbød ham å komme inn for å vente på drosjen.

DNA-bevis
Voldtekten skal ha skjedd på gulvet i stua. En brukt kondom med tiltaltes DNA er funnet i et hjørne på stua. Jentas istykkerrevne truse og strømpebukse lå på badet.

Undersøkelsen på legevakta bare et par timer senere dokumenterer skader som kan tyde på at hun har vært utsatt for noe annet enn frivillig sex. I denne undersøkelsen er det påvist små hudblødninger foran og på siden av halsen.

Disse kan være forenlig med hennes forklaring om at han tok kvelertak på henne slik at hun ikke fikk puste. Legeundersøkelsen viser også merker etter ytre fysisk vold på begge lånene, ryggen og skulderen.

Endret forklaring
Tiltaltes forklaring i retten i går var på en rekke punkter endret i forhold til hva han har forklart i tidligere politiavhør og en rettslig forklaring.

Tidligere har han sagt at han hadde truffet henne på utestedet, og at de tok pirattaxi hjem til henne. I retten i går sa han at de gikk, og bekreftet dermed det jenta har sagt hele tiden.

I politiavhør tidligere har tiltalte sagt at han og jenta tok drosje sammen til byen etter den frivillige sexen. I retten i går innrømmet han at dette ikke var sant.

Han hadde gått tilbake til byen, noe som også er bekreftet av et vitne som har sett ham gående alene tilbake til byen i det aktuelle tidsrom.

Diktet opp person
I sine tidligere politiforklaringer har han også forsøkt å koble fornærmede til en annen mørkhudet mann.

Tiltalte har forklart at hun traff denne andre mørkhudede mannen da de senere på natta hadde tatt drosje tilbake til byen. Noe som heller ikke kan være sant siden han nå innrømmer at han gikk alene tilbake til byen.

- Jeg forklarte meg feil til politiet fordi jeg var redd. Nå har jeg sagt sannheten, sa tiltalte gjentatte ganger på ulike måter da aktor konfronterte han med de mange selvmotsigelsene i hans forklaringer.

Les flere saker i Nordlys

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Voldtekt

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag