*Nettavisen* Nyheter.

- Skyter seg selv i foten

Foto: Bergen kommune

Fungerende byrådsleder Lisbeth Iversen mener torghandlerne som demonstrerte i går skyter seg selv i foten.

01.08.06 17:07

Iversen forteller at demonstrasjonen som ble gjennomført i går stort sett går på bekostning av torghandlerne selv. Spesielt ugunstig er det for torghandlerne at det nærmer seg en løsning på torgproblematikken, mener Iversen.

- Jeg kan ikke skjønne at de valgte å stenge butikken sin så plutselig i går. Det er litt å skyte seg i foten. Det siste vi snakket om på bystyremøtet før ferien var behandling av saken om utbedringer på Fisketorget og at vi skulle komme nærmere en løsning, sier Iversen.

Riksantikvaren
Hun stiller seg også uforstående til at det virker som om torghandlerne ikke har satt seg skikkelig inn i saken. En av grunnene til at det ikke er bygget faste installasjoner, blant annet for å kunne oppbevre varer, er at Riksantikvaren ennå ikke har godkjent reguleringsplanen for det nye Torget.

- Jeg finner det hele med demonstrasjonen merkelig når en løsning er på vei. Det virker ikke som om torghandlerne har satt seg skikkelig inn i saken. Grunnen til at vi ikke umiddelbart kan få faste installasjoner på Torget er at det er et vernet område. Det betyr at det må være en del åpen plass for fri ferdsel. Reguleringsplanen ser ut til å bli godkjent av bystyret sammen med Riksantikvaren i oktober eller november. Det jobbes også med å skaffe rundt 50 millioner kroner for å bygge det nye Torget. Budsjettet er ventet å bli godkjent i desember. Demonstrasjonen er det bare torghandlerne selv som taper på, sier Iversen.

Nye faste installasjoner
Blant utbedreingene som er planlagt er mellom fem og syv faste installasjoner og et lager. Iversen finner det videre merkelig at torghandlerne skyter mot kommunen, når det er Mattilsynet som har pålagt dem å utbedre de hygieniske forholdene. Dette legger ikke kommunen seg opp i.

- At torghandlerne går ut mot oss på grann av at de ikke klarer å tilfredsstille de hygieniske forholdene er rart. At torghandlerne har skitne skjærebrett, kniver og pappkartonger er deres egen feil. I tillegg var det funnet rust på salgsbodene deres. Dette er forhold de må ordne opp i selv, så får vi gjøre vårt for å jobbe videre med å utbedre fasiliteten på Torget, sier Iversen, parerende til torghandlernes demonstrasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag