*Nettavisen* Nyheter.

- Skyting ved beleiret moské

Foto: Scanpix

Mursi-tilhengere og egyptiske sikkerhetsstyrker skyter mot hverandre inne i al-Fath-moskeen i Kairo.

19.08.13 21:31

Øyenvitner forteller at noen av tilhengerne av den avsatte presidenten Mohamed Mursi begynte å skyte mot sikkerhetsstyrkene, som hadde tatt seg inn i moskeen for å forsøke å få demonstrantene ut.

Ifølge den privateide TV-stasjonen CBC er det også skuddvekslinger mellom Mursi-tilhengere og sikkerhetsstyrker utenfor moskeen.

Politisjef Ihab Fawzi ved politistasjonen i Azbakiya nær moskeen opplyser til al-Masry al-Youm at politiet forsøker å pågripe en navngitt leder av Brorskapet og flere andre medlemmer som har forskanset seg i moskeen.

- Skjøt på politiet
Ifølge AFPs korrespondent startet skytingen da politi og soldater begynte å storme moskeen, og ble beskutt fra minareten.

Reuters skriver at sikkerhetsstyrker ble skutt på fra et vindu i andre etasje i moskeen.

- Det ble skutt voldsomt med skarp ammunisjon på hæren og politiet som befant seg på stedet, fra vinduer i overetasjene på innsiden av moskeen, sier hærens talsmann Ahmed Mohamed til Youm.com.

Lokal mobb
Lokale medier melder at motstandere av Det muslimske brorskap har samlet seg rundt moskeen, bevæpnet med blant annet kjepper og steiner.

«Alle biler i sidegatene til moskeen stoppes og sjekkes av sivile menn med ulike våpen», skriver journalist Anders Sømme Hammer, som er til stede utenfor moskeen. Han har observert flere menn med klubber.

På et tidspunkt lyktes politiet å pågripe noen av dem som befant seg inne i moskeen. Da måtte politifolk ifølge AFP skyte i luften for å holde mobben vekk.

På et tidspunkt pågrep politiet personer som befant seg inne i moskeen.

Forskanset seg
Nærmere 1.000 tilhengere av Det muslimske brorskap forskanset seg i moskeen fredag kveld. Mange av dem søkte tilflukt der fra de voldelige opptøyene som har preget Egypt de siste par døgnene.

Sikkerhetsstyrker omringet moskeen hele natten, og tok seg lørdag morgen inn i bygningen.

Mange av demonstrantene forlot moskeen frivillig i løpet av lørdag formiddag. Men etter hvert kom det meldinger om at sikkerhetsstyrkene hadde begynt å slepe motvillige demonstranter ut. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag