*Nettavisen* Nyheter.

- Slag under beltestedet

Statsviter og forfatter Carl-Erik Grimstad er nådeløs i sin kritikk av TV 2-dokumentaren «Mette-Marit - vår tids Askepott», som ble sendt mandag kveld.

22.08.06 12:46

(SIDE2): Carl-Erik Grimstad er ikke imponert over TV 2s markering av at det er 5 år siden kronprinsparet giftet seg.

BAKGRUNN:
Sven O.:- Jeg angrer ingenting
Festvenn:Snakker ut om de ville festene
Web-TV:Se dokumentaren her
TV-tall:Seerne valgte Mette-Marit

- Jeg skulle ønske TV 2 kunne bruke ressursene sine på en annen måte når de nå ønsket å markere 5 års jubileet for bryllupet til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit. Denne typen program hvor man spekulerer i ting som åpenbart er belastende har jeg ikke sansen for. I programmet antyder de sider ved hennes fortid, som kanskje kan bli publisert, sier en opprørt Grimstad til Side2.

Grimstad mener dokumentaren er respektløs ovenfor vår kronprinsesse.

- Dette er et slag under beltestedet og respektløst ovenfor en kvinne som det norske folk respekterer. Dette er et angrep på alles integritet fordi ingen vil vite hva som er på den videoen lenger - HVIS den finnes, sier han.

Ikke verdig et terningkast
- Jeg vil ikke en gang trekke fram terningen. TV 2 kunne valgt en mer spennende innfallsvinkel enn det de gjorde. Det hadde vært mye mer interessant med et program som beskrev hvordan rollen hennes er endret, - og hvordan vår holdning til henne har endret seg på disse årene. Vi er komfortable med kronprinsesse Mette Marit nå, og hun gjør en svært god jobb. Det norske folks holdning ovenfor monarkiet har også endret seg betraktelig, sier Grimstad.

Slottet tause om dokumentaren
Den omdiskuterte dokumentaren ble sendt på TV 2 mandag. Side2 var samme dag i kontakt med Slottet som ifølge informasjonsmedarbeider i TV 2, Alex Iversen, hadde fått oversendt dokumentaren «til orientering».

Til tross for dette ville ikke informasjonssjef Astrid Versto ved det kongelige slott verken bekrefte eller avkrefte dette.

Informasjonssjefen ville faktisk ikke kommentere noe som helst da Side2 var i kontakt med slottet.

Les hele saken her

Kronprinsen møtte pressen
Da kronprins Haakon mandag morgen åpnet den såkalte T-baneringen gjennom Oslo, ble pressen på forhånd grundig instruert om at kronprinsen ikke ville svare på spørsmål fra journalister.

Etter det Side2 erfarer, er en av årsakene at kronprinsen ikke ønsket spørsmål om dokumentaren.

Se bildene av kronprinsens t-banetur mandag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.