RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Crestock)

- Slankere uten frokost

Sist oppdatert:
Kutt ut frokosten om du vil ned i vekt, råder tyske forskere.

(SIDE2:) De fleste ernæringsfysiologer mener at frokosten er dagens viktigste måltid.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Må ikke småspise
Kommer du sulten på jobb er sjansene større for at du vil småspise fram til lunsjtid. Når du endelig får mulighet til å spise lunsj blir kanskje porsjonen ekstra stor også fordi kroppen trenger påfyll. Gå heller for en frokost som inneholder masse proteiner og fiber. Dette gjør at du vil føle deg mett lengre, har vært rådene.

Men nå slår tyske forskere hull på myten, skriver VG torsdag.

Kickstart
Professor Volker Schusdziarra ved Else-Kröner-Fresenius-senteret for ernæring i München ledet forsøket, der 380 mennesker førte nøyaktig dagbok over hva de spiste hver dag.

Studiet fant at det spilte liten rolle om man spiste lite, mye eller ingenting til frokost. De som ikke spiste noe fikk dermed en kickstart på slankekuren hver dag.

Birger Svihus ved Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås sier til VG at mange ikke har sultfølelse om morgenen, men han sier samtidig at å droppe frokosten forutsetter at du ikke stapper i deg sjokolade og andre ting før en sunn lunsj.

Å droppe frokosten kan altså være en god ting om du da spiser sunt og helt normalt resten av dagen og ikke belønner deg selv med større porsjoner.

LES MER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere