RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slapp unna med drap

reporter Robin Roberts interviewing Juror B29 from the George Zimmerman trial, along with her lawyer David Chico in New York
reporter Robin Roberts interviewing Juror B29 from the George Zimmerman trial, along with her lawyer David Chico in New York Foto: Donna Svennevik (Reuters/ABC)
Sist oppdatert:
Ett av jurymedlemmene i saken mot George Zimmerman sier vakten «slapp unna med drap» da han ble frikjent tidligere denne måneden.

Washington (NTB-Reuters): Zimmerman var tiltalt for å ha drept den svarte tenåringen Trayvon Martin.

Juryen i saken besto av seks kvinner. Én av kvinnene, identifisert som jurymedlem B29, sier nå at hun skulle ønske Zimmerman ble kjent skyldig i å ha drept Martin, men at hun var bundet på grunn av manglende beviser mot ham.

- Vi kunne ikke sette en mann i fengsel bare fordi vi i våre hjerter følte at han var skyldig, sier hun i et intervju med ABC.

- Vi måtte sette våre hjerter til side og se på bevisene, sier kvinnen.

Zimmerman har selv hevdet at han ble angrepet av Martin, og at han skjøt i selvforsvar. Men mange amerikanere mener den 17 år gamle gutten ble utsatt for rasisme.

Martin var på vei hjem fra kiosken da han ble skutt. Han var ubevæpnet. Men Zimmerman, som var frivillig vakt i nabolaget, mente gutten så mistenkelig ut og begynte å følge etter ham. Til slutt endte det med en konfrontasjon.

Da Zimmerman ble frikjent, var det med henvisning til en omstridt lov i Florida som sier at man har rett til å åpne ild dersom man føler seg truet på livet.

Saken har skapt store overskrifter i USA og utløst debatter både om rasisme og om lovverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere