RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slik imponerer du damene

Sist oppdatert:
- Jeg har sikkert en liten hjerneskade eller noe sånt, sier Atle Nielsen som nå har begått faktaboken som får kvinnene til å dåne.

- Gjennom et langt liv som herre har jeg prøvet og feilet gjennom selskapelige sammenhenger, sier Atle Nielsen til TV 2 Nettavisen.

Han utgir nå «Hva enhver herre bør vite», og ikke uventet er det kvinnene som skal imponeres.

- Det er på en måte en oppskrift på hvordan du kan lykkes i selskapslivet. Men det er ikke en sjekkebok, mer en dannelsesbok, forklarer Nielsen.

Faktabøkenes herre
Selv er Nielsen en herremann på snart 50 som har begått en lang rekke faktabøker. «144 ting du ikke trenger å vite om pop-musikk » , «144 ting du ikke trenger å vite om film », dolektyren «Opptatt» , samt sportsboka «Hva føler du nå?» har vært perler for menn sogar som for kvinner.

Nielsen utelukker ikke at det kan være en rød tråd mellom disse og hans siste utgivelse, for som han sier:

- Det er en hårfin balanse mellom tingene man trenger å vite og ikke trenger å vite.

Film, musikk og litteratur
Nielsen har studert litteratur, politikk og historie på universitetet, og sport og musikk i det daglige liv. Som en målsetning for «Hva enhver herre bør vite» ligger det et ønske om å informere om alt det vakre som er skapt innenfor film, musikk og bøker.

Et stikkord kan være vår klassiske arv, som den voksne jenten med medlemskap i Bokklubben Nye Bøker synes å være veldig opptatt av.

Ideen til boka kom fra radiopgrogrammet «Herreavdelingen» der han har hatt faste kåserier. Den er delt inn i tre store deler, hvordan imponere med henholdsvis film, musikk og litteratur. Nielsen medgir at musikk egentlig er en mannegreie, så han tror at det kapittelet kanskje er skrevet for å imponere mennene.

Nielsens innertier
- Hva ville du selv imponert en kvinne med?

- Av bøker ville jeg valgt «Dantes guddommelige komedie». Alle har hørt om den, men ingen har lest den. Derfor kunne jeg dradd litt sitater, og snakket om Beatrice. Det er en sikker vinner som ville fått damen til å tenke at jeg er en kulturpersonlighet som hun gjerne vil snakke mer med. Ja til og med danse med.

- Av plater ville jeg valgt en sår Neil Young-plate. Mens av filmer tror jeg det må bli «Cassablanca» - for da kan du dra de klassiske replikkene.

Utgir leksikon
Nielsen er bokaktuell to ganger denne høsten. I oktober/november kommer faktaboka «Nielsens verden».

- Det er et bakvendt leksikon. Jeg har fått lov til å skrive et eget leksikon med hva jeg synes skal stå der. Du vil nok finne noe av det i et vanlig leksikon, men mye annet og. Ting jeg er opptatt av, som kjæledyrene mine, Brann-spillere og Neil Young-analyser.

- Det blir en søt, liten bok, konkluderer forfatteren.

Fredag klokken tolv kommer Atle Nilsen på nettreff. Du kan send inn spørsmål allerede nå ved å følge lenken under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere