RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slipper inn for enkle mål

Sist oppdatert:
LERKENDAL (vif.no): Vålerenga gikk på sitt tredje strake serietap mot Rosenborg lørdag kveld, og slapp igjen inn for enkle mål.

- Som så mange ganger før i år slapp vi inn for enkle mål. Vi har ikke vært solide nok til å avverge de enkle måla i år, og da blir det tungt å ta poeng, sier assistenttrener Petter Myhre til vif.no etter kampen.

- På den siste scoringa gjør vi store feil i forkant, spesielt når vi ikke tar ut folk i boksen når Rosenborg slår ballen inn igjen etter vi har klarert en corner. Vi blir knallhardt straffet på dette nivået når vi sover i slike situasjoner.

Jevn kamp
Vålerenga lå under 0-2 til pause, etter en omgang som egentlig var ganske jevn spillemessig.

- Vi gjør ingen spillemessig dårlig kamp, det er vel egentlig bare kampen mot Odd som var skikkelig dårlig hele kampen gjennom. Men det er vanskelig å vinne når man slipper inn 2-3 mål i hver kamp. Første omgang bølget litt, og vi hadde gode perioder, og de hadde gode perioder, men de scoret på sjansene sine, forklarer han.

- I andre omgang synes jeg vi styrer mye, selv om Rosenborg lå lavt og forsvarte seg.

Samtidig som Vålerenga slapp inn billige mål, manglet det også litt på uttellingen framover på banen.

- Sånn er det gjerne. Er man i dytten får man uttelling, er man ikke der er det vanskeligere å få ballen over streken. Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe knallhardt videre, klare å beholde roen i de avgjørende øyeblikkene, og være på rett plass når ballen kommer foran mål, forklarer han.

- Vi må rett og slett bli mer kliniske offensivt, og kyniske defensivt. Vi glipper i de avgjørende situasjonene selv om vi spiller jevnt med Rosenborg.

Kort vei ned
Med tapet mot Rosenborg, er det kun tre poeng ned til Fredrikstad som ligger på direkte nedrykksplass, med en kamp mer spilt.

- Vi kjemper helt klart i feil enda av tabellen. Det er ikke noe hokus pokus framover, men vi må slutte å se på tabellen og bare jobbe hardt framover. Poengene kommer ikke av seg selv, men vi vet vi kan snu det. I vår gjorde vi det samme, og da fikk vi en rekke av kamper uten tap. Nå får vi også en hel treningsuke før neste kamp, det tror jeg kan være positivt.

Positivt
Et tap er alltid tungt å svelge, men Myhre klarer også å ta med seg noe positivt fra kampen.

- Vi viser god moral ved å komme tilbake etter 0-2 på bortebane mot et lag i medgang. Det er også veldig morsomt at Alexander scoret, og Christians straffe var veldig godt utført, avslutter han.

Ansvar på trenerne
Harald Aabrekk mener etter kampen at trenerteamet naturlig nok også må ta sin del av ansvaret for at ting ikke fungerer optimalt, og peker på noen viktige ting.

- Vi må dyrke fram det kollektive angrepsspillet. Når vi angriper fra kant med innlegg fra siden er det mye bra, og potensialet er stort, men vi har ikke gode nok bevegelser til å omsette de i scoringer, forklarer han.

Det er heller ikke det fysiske det skorter på, skal vi tro Aabrekk.

- Fysisk er vi i orden, bortsett fra glippen mot Odd Grenland. Vi reiste oss i dag, og vi viste at vi har god moral, som vi gjorde på 0-3 i Tsjekkia. Vi var best hjemme mot Boleslav og vi var gode mot Lyn. Men, det skorter på det kollektive angrepsspillet, og det må vi jobbe med og bli bedre på.

Vålerengas redusering kom ved innbytter Alexander Mathisen, etter nettopp innlegg fra siden.

- Jeg bestemte meg tidlig for å gå for avslutning. Det var morsomt å score, og jeg trodde da vi skulle ta poeng. Personlig er jeg fornøyd med innhoppet mitt, jeg synes jeg var mye involvert, men det er skuffende å reise hjem uten poeng, sier han.

Stå på videre
Kveldens straffeskytter, Christian Grindheim, nekter å grave seg ned, selv om nedrykksstriden nærmer seg med stormskritt.

- Det er ti kamper og 30 poeng igjen å spille om. I dag misbrukte vi mange sjanser, og jeg føler vi like gjerne kunne vunnet denne kampen. Det er litt typisk oss å bli slått etter at de slår en ball inn i bakrom etter klarering fra en corner.

- Når jeg satt straffa hadde jeg faktisk trua på at vi skulle vinne. Rosenborg virket litt kjørt, og de kom seg ikke opp før de fikk den billige corneren. Det er bittert at de scorer så kort tid etter vår utligning, men vi må bare legge dette bak oss og brette opp ermene, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere