- Slutt å jobbe, Daniel

LEGG GYMMEN PÅ HYLLA: Daniel får ikke lenger jobbe når han blir prins.

LEGG GYMMEN PÅ HYLLA: Daniel får ikke lenger jobbe når han blir prins. Foto: (Scanpix)

Kongen stilte et krav til sine kommende svigersønn.

26.02.09 15:09

(SIDE2): Ifølge Aftonbladet skal flere kilder til den svenske avisen har fortalt at kong Carl Gustaf (62) var klar i sin tale til Daniel Westling (35) da han ba om kronprinsessens hånd. Daniel må slutte å jobbe.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ingen jobbing
Onsdag denne uken skrev Expressen at Victoria hadde presset sin far til å godta forlovelsen. Grunnen til den lange forlovelsen kan altså være at frieriet kom litt brått på for både kongehuset og de som skal ta regningen for kalaset. Det er ikke satt av ekstra kroner til et kongelig bryllup i 2009 - derfor blir det ikke noe før til sommeren neste år.

Kongen aksepterte frieriet med ett krav til Daniel - slutt å jobbe på treningsstudio hvis du vil gifte deg med min datter, skriver avisen.

Flere kilder og svenske kongeeksperter sier til avisen at det ville ta seg dårlig ut hvis Daniel, når han blir prins, fortsatt jobber med bedriften sin.

- Det snakkes om at folk bare trener på helsestudioet hans fordi han er sammen med kronprinsessen. Det tar seg dårlig ut å tjene penger på sin kongelige status, sier en kilde.

Konservative krefter
Kongeparet skal aldri ha hatt noe imot kronprinsessens kjæreste, og tar da også imot Daniel med åpne armer som de sa i videoen som ble lansert samme dag som forlovelsen. Men kongen skal ha vært redd for at Bernadotte-ætten ble utvannet...

Det skal også være konservative krefter rundt kongehuset og konges rådgivere som skal ha vært redde for at Victoria giftet seg med en vanlig borger.

Trengte tiden
Paret har vært sammen i nesten sju år, og under pressekonferansen tirsdag denne uken sa både Victoria og Daniel at de begge trengte disse årene på å bli kjent med hverandre uten alt det offisielle rundt. Dessuten trengte Daniel å bli kjent med rollen han nå skal tre inn i.

Daniel har også akseptert kongens krav og fortalte under pressekonferansen at han slutter som leder i eget selskap.

Haakon-effekten
Carl Gustaf skal også ha vært redd for en åpen konflikt med sin datter og følte at han ved å godkjenne frieriet har den svenske opinionen på sin side. Victoria kunne ha satt fram et krav om at hun ville ha Daniel eller tre av som tronarving.

Kronprins Haakon la i sin tid fram det som trussel da han ønsket å gifte seg med Mette-Marit - Haakon ville ha fraskrevet seg tronen hvis ikke foreldrene hadde gitt sin godkjennelse til ekteskapet.

Om det har vært et krav eller en trussel fra Victorias side vites riktignok ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.