RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutt å mobbe skolefruktordningen

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)
Erna Solberg og Trine Skei Grande får Twitter-kjeft.

Skolefruktordningen, som SV fikk gjennom i regjeringen, har lenge vært heftig debattert. Særlig opposisjonspartiene harselerer med tiltaket.

Nå er utviklingsminister Heikki Holmås (SV) lei kritikken.

- Slutt å mobbe skolefruktordningen! Den bidrar til bedre folkehelse og kostholdsvaner, tvitrer Holmås til Høyre-leder Erna Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande torsdag morgen.

Like etterpå svarer Skei Grande syrlig tilbake:

- Er det ikke greit for deg at vi er litt uenige om hva som er viktigst i skolen da? Du tror frukt, jeg tror lærere, skriver hun på Twitter.

- Lærere mot frukt
Dermed er debatten på det sosiale mediet i full gang. Holmås spør igjen om Skei Grande vil slutte «å mobbe skolefrukten».

- Du praktiserer skattekutt, jeg praktiserer flere lærere og skolefrukt. Men lover du å aldri mer mobbe skolefrukten?, skriver Holmås.

- Til info: din regjering har helt likt skattenivå med den gangen vi satt i regjering, slår Venstre-lederen tilbake.

- Hvor har du det fra? Kommunene som driver skolene får penger til skolefrukt, svarer Holmås.

Holmås påpeker at skolemat og skolefrukt gir bedre konsentrasjon, og at ny forskning viser at det også er bra for godt kosthold med mindre snop og brus.

- Vi var villige til å øke skattene, fra den gangen du styrte, for å spleise på fellesgoder som skolefrukt, tvitrer han.

Gjelder ikke alle skoler
Skolefrukt er et offentlig tiltak som driftes av Opplysningskontoret for frukt og grønt (frukt.no) på vegne av Helsedirektoratet. Skolefrukt sitt mål er å øke inntaket av frukt og grønt blant elever i den norske grunnskolen.

I 2006 ble ulike former for skolemåltider vurdert av en arbeidsgruppe som ble satt ned av regjeringen, der de falt ned på at gratis skolefrukt og skolemelk hadde en godt dokumentert effetk.

Ordningen er imidlertid ikke innført ved alle landets skoler, men SVs tidligere kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, har uttalt at alle grunnskolene skal få gratis frukt før 2014.

Hva mener du? Er gratis skolefrukt et bra tiltak i skolen? Si din mening i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere