RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutt å ringe familien

VED GODT MOT: Generalsekretær i Leger uten Grenser Anne Cecilie Kaltenborn (t.v.), assisterende sykehusdirektør Cathrine Lofthus og overlege Espen Rostrup Nakstad forsikret på pressekonferansen at ebola-pasienten er ved godt mot.
VED GODT MOT: Generalsekretær i Leger uten Grenser Anne Cecilie Kaltenborn (t.v.), assisterende sykehusdirektør Cathrine Lofthus og overlege Espen Rostrup Nakstad forsikret på pressekonferansen at ebola-pasienten er ved godt mot. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Leger Uten Grenser med bønn til media.

- Vår medarbeider er ved godt mot. Familien til vår kollega er i Oslo, fortalte Anne Cecilie Kaltenborn, generalsekretær i Leger Uten Grenser, på en pressekonferanse på Ullevål sykehus tirsdag ettermiddag.

Kaltenborn hadde en klar bønn til mediene.

- Slutt å ringe familien, sa hun.

Hun presiserte at den ebola-smittede er ved godt mot og at hennes pårørende nå er i Oslo. De vil kunne kommunisere via telefon gjennom en glassvegg under sykehusoppholdet.

- De har ønsket at innleggelsen skal skje så rolig som mulig, og det er en tilleggsbelastning for dem med fokuset rundt situasjonen, sa hun på pressekonferansen tirsdag ettermiddag.


Les også: - Media er smittet av massehysteri

Hun sa at organisasjonen ikke kommer til å trappe ned innsatsen i Vest-Afrika som følge av at en medarbeider er smittet. Hun takker samtidig for samarbeidet med norske myndigheter for å få kollegaen hjem.

- Transporten av pasienten fra Gardermoen og hit har gått helt etter planen, sa assisterende sykehusdirektør Cathrine Lofthus på pressekonferansen.

- Ikke fare for andre pasienter
Kvinnen plasseres i et isolat i kategori 4, som er bygget for de mest smitsomme sykdommene. Dette bygget ved Ullevål sykehus er det eneste i sitt slag i Norge.

- Pasienten er nå vel installert her på Ullevål, og er nå i de beste hender. Vi er opptatt av å ta vare på pasienten og de pårørende, sa Lofthus.

Les også: 5 metoder kan redde ebola-smittet kvinne

Hun påpekte samtidig:

- Andre pasienter trenger ikke være bekymret. Vi har sperret av denne pasientposten, sa hun.

Lofthus viste til taushetsplikten og svarte på gjentatte spørsmål om kvinnens tilstand at sykehuset ikke kommer til å si noe om den eller behandling av henne.

- Vi kan kun uttale oss generelt, men kan forsikre om at hun er i de beste hender, sa Lofthus.

To og to i drakter
Et eget team vil håndtere pasienten og er komfortabel med å arbeide med en slik pasient.

– De er trent på dette. To og to i drakter er inne hos henne hele tiden. Det er første gang vi har en pasient med ebolavirus på sykehuset, men infeksjonssykepleierne her er vant til å håndtere smittsomme pasienter, fortalte hun.

- Gårsdagen var vanskelig
De andre feltarbeiderne for Leger Uten Grenser i Sierra Leone er svært berørt av at en av deres kollegaer er smittet av ebolaviruset.

- Vi har flere feltarbeidere i Sierra Leone, og alle er svært berørt av at de har en kollega som er smittet, sa Kaltenborn.

- Gårsdagen var en vanskelig dag for oss. Dette er en type nyhet man ikke ønsker å få, sa hun.

De øvrige ansatte Sierra Leone har en svært stor medfølelse både med pasienten og de pårørende, sa generalsekretæren

Følg Nettavisens live-dekning:Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere