RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Slutt med sjekkheftejournalistikk

Sist oppdatert:
Hvis Se og Hør skal kalle seg avis, må bladet slutte med sjekkheftejournalistikk, mener Nils E. Øy (til h.) og Per Edgar Kokkvold.

- I den grad Se og Hør bedriver slik journalistikk, og det er det vel ingen tvil om, så bør de slutte med det. Nå tror jeg vel og merke at både blader og aviser har en viss erfaring med å dekke utgifter til folk som ikke er kjendiser. Men sjekkheftejournalistikken bør ikke få feste seg, sier Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til Aftenposten.

Både Kokkvold og generalsekretær Nils E. Øy i Norsk Redaktørforening mener det må en holdningsendring til i ukebladet. Vær varsom-plakaten advarer mot koblingen sponsing-redaksjonell virksomhet, og Øy tror problematikken vil komme opp i Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter hvert.

- Jeg vil ganske hardnakket påstå at vi ikke gjør så mye annet enn det våre konkurrenter VG og Dagbladet gjør, men de kaller det tipshonorar. Men det er innen nyhetsjournalistikken, og det er jeg enig i at man skal være varsom med. Derimot er det noe annet når vi eksempelvis ber en skuespiller som jobber i fritt yrke, som lever av sin tid, om å bruke en hel dag til å åpne hjemmet sitt for oss fremfor å påta seg en strøjobb for Ali Kaffe. Da er det riktig å betale for den tiden vedkommende bruker på oss, sier sjefredaktør Odd Nelvik i Se og Hør til Aftenposten.

Han regner med at slike betalinger vil fortsette etter at de legger om profilen til mer nyhetsrelatert stoff og utgivelser to ganger i uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere