*Nettavisen* Nyheter.

- Smålighet på kjøkkenet er det verste jeg vet

LAG NOK! - Alt må ikke være perfekt, men du skal være generøs, ha gjort ditt beste og alltid sørge for at det er nok mat (og drikke), sier vår nye matblogger Monica Csango. Foto: Marcel Lelienhof

Møt vår nye matblogger Monica Csango

22.01.14 13:56

(SIDE2): Hun har jobbet i og med norske medier i nesten 20 år, og du husker henne kanskje som nyhetsjournalist i TV2, film- og kulturjournalist, regissør, sjefsredaktør i Det Nye og Costume eller tv-produsent i produksjonsselskapene Nordisk film og TV samt Mastiff? For tiden er hun aktuell som dommer i programmet «Kakekrigen» sesong 2, på FEM/TVNorge og som forfatter av boken «Til å spise opp».

Vår nye matblogger er Monica Csango.

Hun har blogget i to år og da hun startet tenkte hun at en blogg var en god måte å kommunisere ut kunnskapen sin om mat på.

- Jeg er jo journalist og derfor vet jeg at jeg kommuniserer godt omkring emnet mat. Jeg er dessuten opptatt av at bildene skal se bra at og være inspirerende. Ser ikke maten bra ut på bildene jeg tar, blir de heller ikke publisert. Jeg håper selvsagt at jeg lager mat som inspirerer alle leserne deres til å lage mat selv, sier hun til Side2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Marcel Lelienhof

Monica serverer alltid mat.

- Jeg begynte å blogge fordi jeg ble oppfordret av noen venner til å gjøre det. Jeg har laget mye mat i mange år og inviterer ofte folk hjem til store og mindre sammenkomster. Da serverer jeg alltid mat, både fordi folk blir glade og fordi en fest alltid blir bedre når det serveres mat, sier hun.

Med bloggen ønsker matbloggeren først og fremst å få folk til å forstå at det å lage mat ikke er vanskelig, dyrt eller tar tid.

- Da jeg laget kokeboken min "Til å spise opp" ble alle ingredienser handlet i en vanlig norsk matbutikk. 90 prosent av ingrediensene jeg bruker er lett tilgjengelige og jeg lager mye gryter og supper eller retter som kan godgjøre seg i stekeovn. Fra tid til annen klinker jeg til med deilige, generøse kaker som heller ikke er kompliserte. Selv om det nå finnes ett tonn med halvfabrikata kan jeg hvilken som helst dag vise deg hvordan du lager bedre, mer smakfull og interessant mat hvis du følger oppskriftene mine.

Hun ønsker å formidle gjennom bloggen at alt ikke må være perfekt.

- Det handler like mye om at du faktisk lager mat som at det du serverer skal være perfekt. Alt må ikke være perfekt, men du skal være generøs, ha gjort ditt beste og alltid sørge for at det er nok mat (og drikke). Smålighet på kjøkkenet er det verste jeg vet. LAG NOK! Jeg har en teori på at folk som er gjerrige på kjøkkenet er gjerrige på andre områder i livet også. Vær generøs! sier hun.

Selv liker hun å forberede seg godt og være mest mulig sammen med gjestene.

- Til hverdags er jeg effektiv, i helgene liker jeg å bruke tid, og har jeg gjester så gjør jeg alltid litt research på hva de liker og hva jeg har servert dem tidligere. Jeg liker vertinnerollen, men har lært meg å forberede så mye som mulig slik at jeg ikke sliter meg ut. Inviterer jeg folk til middag vil jeg gjerne være sammen med dem under måltidet, avslutter hun.

Les bloggen til Monica Csango her.

Her er Monicas favorittretter:

1: Helstekt kylling spekket med sitron, parmaskinke smør og hvitløk. Det er enkelt, saftig og fantastisk godt. Lager seg selv mer eller mindre etter at du har stappet godsakene inn i kyllingen.

2. Brownie med rålakrispulver. Ny oppfinnelse. Laget den i forrige uke og det ble så fantastisk godt at jeg smilte resten av dagen.

3: Chili con carne med sjokolade, chorizo og annet godt. Enkelt å lage, metter mange og kan lages kvelden før man skal ha gjester

3 matråd fra matbloggeren:

1. Ikke gjør ting komplisert

2. Hvis du er redd for å lage mat start med å lære deg 4-5 oppskrifter godt. Når du behersker dem så kan du gå videre

3. Skal du ha gjester og er usikker, ikke begynn å eksperimentere med masse nye oppskrifter. Da blir du bare stresset. Det er ikke meningen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.