*Nettavisen* Nyheter.

- Smiler bare på julaften

Foto: Thomas Olsen (SIDE2)

Etter ukesvis med krangling, er Idol-dommerne blitt venner. Nesten, i hvert fall.

09.02.06 16:04

(SIDE2): Juryen i årets runde av Idol er blitt kritisert for sine nedsettende bemerkninger til deltakere. Og for åpent kamera har de kranglet, kranglet - og kranglet.

Spesielt har «ringrevene» Tone-Lise Skagefoss og Tor Milde gått i full klinsj med «nordlandsalliansen», Hans Olav Grøttheim og Amund Bjørklund.

Spesielt har striden stått om hvilke deltakere som skulle få gå videre.

Venner - men ikke perlevenner
- Jeg føler årets jury er veldig mye mer uenig enn fjorårets jury. Da var vi enige så å si hele tiden. Det er utfordrende, men også spennende, sa Tor Milde til VG allerede ved starten av årets sesong.

Etter onsdagens første delfinale, virker dommerpanelet mer harmonisk og samstemt. Men de verken smiler - eller er blitt perlevenner.

- Jeg smiler bare på julaften, var Hans Olavs tørre kommentar da side2s fotograf tok bilde av den muntre firerbanden.

Øste ut komplimenter
Men deltakerne ble tildelt komplimenter og positive tilbakemeldinger i lange baner av det ellers så spydige dommerpanelet:

Gabrielle «blomstet med publikum til stede», mens Tor «elsker stemmen til Maria, og tror 100 prosent på henne». Både Bente og Jonas «viste det beste de har sett av dem noensinne», og Jonas ga Tor frysninger. Yolanda «synger som en proff», mens Hans Olav «sjeldent har blitt så grepet av en ukjent sang som Anders sitt låtvalg».

- Det var mange som overrasket oss positivt i kveld, så vi er veldig fornøyd. Vi har plukket ut sterke semifinalister, sier Tone-Lise Skagefoss til side2.

- Har juryen blitt mer vennlige?

- He-he. Vi er i hvert fall fornøyde. Så langt, i hvert fall, repliserer hun.

- Uenige, som vanlig
Hyggelige tilbakemeldinger til tross – ikke et eneste Idol-program uten litt dommerkrangel.

- Jeg synes ikke dette var fint. Du har en fin energi på scenen og sånn, men dette var litt skralt sangmessig, mente Amund om Marias opptrederen onsdag.

Da klarte ikke Slemme-Tor holde igjen kruttet:

- Der er jo Amund og jeg uenige igjen, da, slik vi pleier å være. Du har en utrolig nydelig stemme som jeg elsker, du ser fantastisk ut på tv, og jeg tror 100 prosent på deg, skjøt han tilbake.

HER FINNER DU ALT OM IDOL

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag