RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ørjan Nilsson

- Snakket i mobilen mens baby druknet

Politiet sjekker småbarnsmorens mobilutskrifter etter at datteren (4 mnd) druknet i badekaret.

(iBergen.no) Kvinnen er siktet for uaktsom grov legemsbeskadigelse, men politiet utelukker ikke at siktelsen kan utvides til uaktsomt drap, skriver Bergens Tidende.

19. desember ble den lille jenta funnet livløs i badekaret hjemme i familiens bolig på Voss. Hun ble fraktet til Haukeland sykehus, der hun ble lagt i respirator. Men etter to måneder døde babyen på sykehuset.

Ifølge BT skal ulykken ha skjedd da moren plasserte datteren i en badestol med sugekopper i badekaret. Mens moren skal ha vært opptatt med å snakke i mobiltelefonen, løsnet sugekoppene og stolen skled ned under vann.

- Det som har skjedd er et tragisk uhell. Hele familien tar dette svært tungt, sier kvinnens forsvarer, Yngvil Semb Hartman til BT.

Men politiet mener kvinnen kan stilles rettslig til ansvar for dødsfallet. Under etterforskningen har de gått gjennom telefonutskrifter som viser at mobilen var i bruk like før ambulansen ble tilkalt.

Om kort tid vil saken avsluttes og sendes til statsadvokaten i Hordaland for påtalemessig vurdering. Moren erkjenner ikke straffskyld.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere