RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snøbyger tirsdag

Bergen by
Bergen by
De som venter på våren, må nok smøre seg med tålmodighet. Fra tirsdag blir det forbigående sludd- og snøbyger i Bergensområdet.

- Den som vil ut og se på stjernehimmelen, må velge tirsdag kveld eller natt til onsdag. Etter dette kan det bli lenge til neste gang du får muligheten. Det er beskjeden fra meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center mandag morgen.

Sludd og snø
Lavtrykket vi har liggende over oss nå i morgentimene, vil i løpet av mandagen gå litt østover. Da vil vi få nordavind inn over oss, og det blir kalder.

- Nedbøren vil i løpet av mandag kveld og natt til tirsdag gå over til sludd- og snøbyger, også i lavlandet. Samtidig blir det kuling fra nord, så det blir temmelig surt og kaldt. Dette vil vedvare frem til i morgen ettermiddag, sier Hansen.

Trøsten er at skydekket sprekker opp tirsdag ettermiddag, og vi får noen timer med bra vær. Nordavinden vil minke litt , men fortsatt vil det nok være ganske surt og kaldt.

Grå palmehelg
Onsdag kommer et nytt lavtrykk inn fra vest.

- Det blir oppholdsvær om formiddagen, men deretter skyer det til og fra ettermiddagen eller kvelden får vi regn og sludd igjen, sier Storm-meteorologen.

Prognosene spriker foreløpig litt når det gjelder hvor lavtrykket vil slå seg til, men Hansen tror vi må slite med dette lavtrykket i mange dager fremover.

- Det blir grått og vått i alle fall til og med palmehelgen, og kanskje litt ut i påskeuken, sier Hansen.

- Det gjelder å se det positive i det. Det blir kaldt, og nedbøren kommer som snø, i alle fall litt opp i høyden. Det betyr at den snøen som ligger i fjellet, ikke smelter, så det blir snø for de som skal på fjellet i påsken, trøster Storm-meteorologen, før han fortsetter:

- De som venter på våren derimot, har foreløpig små muligheter til å få ønsket sitt oppfylt.

Sjekk været der du er

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere