*Nettavisen* Nyheter.

- Snikskyttere skal drepe barna deres

Foto: Manuel Balce Ceneta (AP)

Demokratene opplever en bølge av drapstrusler. En demokrat fikk plassert en kiste i hagen.

En rekke demokrater har mottatt drapstrusler etter at de stemte for den omstridte helsereformen søndag.

Demokraten Russ Carnahan fra Missouri fikk utplassert en kiste i hagen, opplyste en talsmann sent onsdag kveld.

- Skal drepe alle barna
I tillegg fikk kongressmedlem Tom Perriello gasstilførselen til huset sitt kuttet, kongressmedlem Bart Stupak mottok drapstrusler og kongressmedlem Louise Slaughter fikk en melding om at det var utplassert snikskyttere, som skulle drepe barna til alle som hadde vedtatt helsereformen.

En rekke andre demokrater har også mottatt lignende trusler, noe som har ført til at de har blitt briefet av FBI (Det føderale politiet) og andre sikkerhetsmyndigheter.

- Vi kan være uenige om viktige saker uten å ty til slike handlinger. Russ Carnahan kommer ikke til å vike fra denne viktige reformen når 45.000 amerikanske medborgere døde i fjor som følge av manglende helseforsikring, sier talsmann Jim Hubbard til Politico.

Ligner på sosialisme
En av grunnene til at helsereformen møter så mye kritikk, er fordi mange amerikanere mener dette er statlig inngrep i privatsfæren, som ligner på sosialisme.

Mer enn 16 prosent av amerikanerne – rundt 47 millioner mennesker – har ingen helseforsikring, mens 25 millioner er underforsikret.

Den nye helsereformen skal sørge for at ytterligere 32 millioner amerikanere får helseforsikring.

Obamas hovedforslag tar sikte på at alle innbyggere i USA skal ha helseforsikring, med forsikring for fattige og lavinntektsgrupper over offentlige budsjetter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.