RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Iran Human Rights

- Sønnen til Ashtiani er arrestert

Sist oppdatert:
Sønnen, advokaten, samt to tyske journalister skal ha blitt arrestert av den iranske etterretningstjenesten.

Iran Human Rights opplyser til Nettavisen at sønnen til den steiningsdømte Sakineh Mohammadi Ashtiani (43) er trolig blitt arrestert av iransk etterretning mandag. I tillegg skal advokaten til Ashtiani, samt to tyske journalister blitt arrestert, ifølge ubekreftede meldinger fra Iran.

Dette skjer kort tid etter at det ble kjent at både datteren og sønnen til Ashtiani hadde forsøkt å søke asyl i et land «som sympatiserer med deres sak»

Svært alvorlig
- Dette er svært alvorlig og har en klar sammenheng med at den internasjonale oppmerksomheten saken fikk, har vært dalende nå. Vi er meget bekymret for Sakinehs sønn og advokat, og ikke minst for at myndighetene skal henrette Sakineh i nær fremtid, skriver talsmann for Iran Human Rights, Mahmood Amiry-Moghaddam, i en e-post til Nettavisen.

Ashtiani ble dømt til døden ved steining for utroskap mot ektemannen. Saken fikk enorm oppmerksomhet i den vestlige verden, noe som førte til at steiningsdommen ble midlertidig utsatt.

Men iranske myndigheter har nylig gitt uttrykk for at de vil henrette kvinnen ved henging.

Markering foran Stortinget
Iran Human Rights inviterer til en markering og fakkeltog mot dødsstraff foran Stortinget mandag klokken 17.30. Markeringen arrangeres i forbindelse med Den internasjonale dagen mot dødsstraff som fant sted søndag 10. oktober.

- Markeringen er i protest mot økende antall dødsstraff i Iran, samt en oppfordring til FN om å øke arbeidet med å bekjempe dødsstraff som straffemetode verden over, sier Amiry-Moghaddam.

Iranske myndigheter gjennomførte fire henrettelser på Den internasjonale dagen mot dødsstraff. Den siste uken er tolv personer blitt henrettet i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere