RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snowden kan ikke reise til Tyskland

Sist oppdatert:
Berlin (NTB-AFP): Edward Snowden vil miste statusen som flyktning dersom han reiser til Tyskland for å bistå i granskingen av USAs påståtte avlytting av statsminister Angela Merkel, slår den russiske advokaten hans fast.

- Snowden kommer ikke til å reise til Tyskland. Det lar seg ikke gjøre, for han har ikke lov til å forlate Russland, sier Anatolij Kutsjerena.

Dersom den amerikanske avhopperen og varsleren forlater Russland, vil han miste sin status som flyktning. Han vil dermed være uten beskyttelse og risikerer å bli pågrepet av en av amerikanernes allierte og utlevert til USA, advarer Kutsjerena.

Tyske etterforskere står derimot fritt til å oppsøke Snowden i Russland, eller oversende ham spørsmål skriftlig, understreker advokaten.

Snowden fikk torsdag besøk av den tyske politikeren Hans-Christian Ströbele fra partiet De grønne. Ströbele fikk med seg et brev til Merkel, der den 30 år gamle IT-konsulenten lover i bistå tyskerne i arbeidet med å komme til bunns i overvåkingssaken.

- Det er ingen forbrytelse å snakke sant. Med støtte fra verdenssamfunnet er jeg sikker på at vi skal få USA til å avslutte denne skadelige oppførselen, heter det i brevet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere