*Nettavisen* Nyheter.

- Snowden valgte å ikke lekke skadelig informasjon

Buenos Aires (NTB): Edward Snowden sitter på informasjon som kan vise seg å være svært belastende for USA, men han har valgt å ikke lekke opplysningene, ifølge journalisten som først skrev om lekkasjene.

Glenn Greenwald, som jobber for den britiske avisa The Guardian, hevder Snowden kun ønsket å varsle folk om at opplysninger de trodde var privat, blir utnyttet av amerikanske etterretningstjenester.

- Snowden har nok informasjon til å forårsake mer skade for den amerikanske regjeringen i løpet av bare ett enkelt minutt, enn noen annen person har kunnet i løpet av USAs historie. Men det er ikke hans hensikt, sier Greenwald i et intervju med den argentinske avisa La Nación.

Den tidligere etterretningsanalytikeren Edward Snowden er etterlyst av amerikanske myndigheter for spionasje. I juni sto han fram som kilden til omfattende lekkasjer om amerikansk overvåking av data- og teletrafikk.

- Snowden har allerede spredt tusenvis av dokumenter og sørget for at en rekke mennesker rundt om i verden har hele arkivet hans. Dersom noe skulle komme til å skje, vil de dokumentene bli offentliggjort. Det er hans forsikringspolise, sier journalisten som har en rekke saker basert på Snowdens lekkasjer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.