RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snørrete Ole Einar dreper matlysten

Sist oppdatert:
Christian Stenseng fikk elveblest, Espen Thoresen Hværsaagod Takkskalduha mistet matlysten og Kathrine Sørland holdt på å kræsje. Les kjendisenes OL-historier her.

(SIDE2): Fredag åpner vinterlekene i Torino. I den anledning har side2 snakket med flere kjente personer for å høre om deres forhold til OL.

Fikk elveblest

Hva slags forhold har du til OL?

-Jeg hadde mye sterkere forhold før. OL på Lillehammer var spesielt stort siden jeg var der selv. Under besøket fikk jeg også elveblest fordi jeg ble så gira. Det var en så stor opplevelse å se de kjente langrennsgutta gå forbi at jeg rett og slett fikk en reaksjon i form av elveblest, sier artisten Christian Stenseng til side2.

- Når det gjelder OL så ser jeg gjerne på åpningsseremonien, samt at jeg følger med når Norge skal delta i noe. Jeg er veldig patriotisk og følger spesielt med hvis det er noe Norge mest sannsynlig kommer til å vinne, ler modell og programleder Kathrine Sørland.

- Jeg har i grunn ikke så mye forhold til OL, bortsett fra at jeg vet at det går mye sport på tv i den perioden. Jeg vet jo at Norge også gjør det spesielt bra i langrenn, og greit i alpint, det er jo gøy, sier artisten og danseentusiasten Dina.

Om snørr og matlyst

- OL er stas, det er vanskelig å ikke se på det. Det jeg forbinder med OL er Ole Einar Bjørndalens ansikt som konstant er innsmurt med snørr. Det synet der har ødelagt mange måltider for meg, så denne gangen skal jeg legge måltidene til andre tidspunkter, sier komiker og programleder Espen Thoresen Værsaagod Takkskalduha.

- Nå har jeg egentlig ikke noe spesielt forhold til OL, jeg visste faktisk ikke at det begynte denne fredagen. Da jeg var liten var det jo veldig stort, men nå i voksen alder har jeg mistet interessen, sier sex-spesialist Cecilie Kjensli.

«OL er det største man kan være med på»

- OL er det største man kan være med på, sier hockeyproff Anders Myrvold. Han var akkurat for ung til å være på ishockeylandslaget under OL på Lillehammer.

Tennis fremfor ski

Kommer du til å følge med under lekene i Torino? Hvis ja, hvilke grener?

- Jeg kommer vel til å se litt på tv, samt lese litt i avisene. Men jeg har så mye å gjøre for tiden at jeg ikke rekker å gjøre så mye annet, sier Christian.

- Jeg kommer nok til å følge med på i hvert fall langrenn og skiskyting, det er jo ganske hyggelig. Jeg kom jo nettopp hjem fra Milano og rundt om var det plakater og annen snakk om OL, så jeg kom jo i god OL stemning da, forteller Kathrine.

- Jeg tviler på at jeg vil være den ivrigste til å følge med på vinterlekene i Torino. Allikevel får jeg sikkert med meg litt, det er vel ikke til å unngå, sier Dina, som foretrekker tennis, fremfor ski.

Om vaskebrettmager...

- Det er klart jeg kommer til å følge meg, særlig på curling. Det er virkelig en sport som egner seg på tv. Det går ikke så fort, også får jeg ikke dårlig samvittighet av å se de andre vaskebrettmagene, sier Espen.

«Jeg kommer sikkert til å se litt på de grenene hvor de barske gutta deltar»

- Jeg kommer sikkert til å se litt på de grenene hvor de barske gutta deltar. Jeg er sånn som liker litt råe og actionfylte idretter, som for eksempel slalåm og alpint. I tillegg var jeg jo tidligere en aktiv danser, så derfor ser jeg gjerne på isdans under vinterlekene, det er hyggelig.

- Jeg skal jo definitivt se på hockey, det tror jeg mange folk ser på. I tillegg kommer jeg til å følge med på langrenn og skiskyting, egentlig alle grener hvor Norge har en god sjanse til å vinne, sier Anders og ler.

Hva er ditt beste OL minne?

- Mitt beste minne er helt klart OL her hjemme i Norge i 94. Nå synes jeg ikke det er så spennende lenger. Vi har mistet litt av det vi var kjent for som nasjon, mener Christian.

Johan Olav Koss

- Mitt beste minne var helt klart da Johan Olav Koss vant gull på Lillehammer. Jeg satt i bilen på vei til vinterferie sammen med en venninne og hennes familie og hørte det hele på radioen. Vi holdt på å kræsje da vi hørte at han vant. Da jeg var litt yngre var jeg litt småbetatt av han. Han er jo en flott mann, med noen enorme muskler sier Kathrine.

Dina var ikke på Lillehammer, men besøkte til gjengjeld byen noen uker etter OL-festen.

- Jeg besøkte Lillehammer like etter at OL hadde blitt avholdt, da ble jeg vist rundt på områdene der de ulike arrangementene hadde blitt avholdt, forteller Dina.

Da Brå brakk staven

- Mitt beste minne er definitivt da Oddvar Brå brakk staven under OL på Lillehammer, sier Espen spøkefullt.

- Jeg husker vel best de ulike åpningsseremoniene. Det er alltid litt spennende, sier Cecilie.

- Helt klart hockeyfinalen mellom Sverige og Canada under OL på Lillehammer. Jeg var selv tilstede i Håkonshallen. Tilslutt endte det med straffekonkurranse. Peter Forsberg avgjorde det hele i Sveriges favør med en helt unik straffe, forklarer en ivrig Anders.

Hvem er din favoritt OL utøver? Hvorfor?

- Min klare favoritt var jo Bjørn Dælie. Siden jeg sto aktivt på langrenn, og han var nummer en i den idretten så ble det jo sånn. Når man er litt yngre så heier man jo gjerne på den som er best uansett. Men i år har jeg ingen favoritt. Jeg vet heller ikke om så mange av de som er med nå i forhold til tidligere, sier Christian.

- Før var Johan Olav Koss min favoritt, men nå har jeg ingen spesielle, sier Kathrine.

- Jeg har heller ingen spesiell favoritt, men det er klart at jeg forbinder dette OL med Marit Bjørgen fordi jeg har lest så mye om henne i blader og aviser. Hadde derimot Anita Moen fortsatt vært med, ville hun vært min klare favoritt, forteller Dina.

«Hadde Anita Moen fortsatt vært med, ville hun vært min klare favoritt»

Naboen mot verdenseliten

- Mine favoritter er de som kommer fra fjerne steder langt borte for å delta i OL, for eksempel India og sånn. Det er jo kun i OL at man kan se folk, som kunne vært like god på ski som naboen konkurrere mot verdenseliten, sier en fornøyd Espen.

- Jeg har ingen jeg heier spesielt på, men tidligere var skøyteløperen Erik Hayden min store favoritt, sier Cecilie.

- Egentlig skulle jeg heie på Petter Northug, men han fikk jo ikke lov å dra til OL. Derimot er svenske Jörgen Brink min favoritt. Spesielt også siden har har hatt et samarbeid med Thomas Alsgaard, forteller Anders.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere