RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nordlys (Privat)

- Sokkene klistret seg fast i gulvet, og det var brukte bind, skitt, rot og matrester overalt

Sist oppdatert:
Dette synet møtte studenten Agnethe (18) da hun skulle ta sin nye studentbolig i Tromsø i bruk.

(Nordlys): Sammen med sin mor reiste Agnethe Ure Opheimsvangen (18) 180 mil fra Voss for å installere seg i forkant av studiestart. Den unge psykologistudenten hadde på forhånd gledet seg stort til å ta fatt på utdanningen ved Universitetet i Tromsø, men synet som møtte henne da kom til hennes nye studentbolig hos Studentsamskipnaden i Tromsø var heller skuffende. skriver Nordlys.

- Det første vi fikk se var et kott som sto halvåpent. Det var så stappfullt av papp, søppelposer og vinflasker at det fløt ut av døra. Vi tenkte derfor først at det kanskje hadde vært fest her, og at det var derfor det så slik ut, sier Agnethe til Nordlys.

Sokkene klistret seg fast
Men det var ikke det verste som ventet mor og datter.

- Vi tok av oss på beina før vi gikk inn. Det skulle vi ikke ha gjort. Sokkene klistret seg fast på gulvet etter hvert som vi gikk innover i leiligheten. Det stinket matos over det hele og var ikke ryddet noen steder.

Mor og datter hadde bare tenkt å sette fra seg noen eiendeler på studentens private rom og rydde litt til, men mistet raskt lysten til å ordne da de fikk se resten av fellesrommene.

Gamle melkekartonger
- Kjøkkenet var fylt opp av rot og hadde stygge merker over det hele - både på gulv og vegger. Det sto matrester overalt, oppvasken fløt og vi fant melkekartonger hvor det fortsatt var melk i på benkene. De eldste av disse melkekartongene hadde dato fra mai og sto altså fremdeles ute, forteller hun, og fortsetter:

- Badet så grusomt ut. Det var skittent og flekkete, og det var fremdeles mengder med hår og sanitetsbind i søppelet som så ut som det hadde stått lenge. Vi orket ikke å bruke badet, forteller hun.

I likhet med svært mange andre studenter hadde Agnethe hatt problemer med å ordne seg hybel i Tromsø. Men hun var en av de heldige og fikk ordnet seg studentbolig gjennom Studentsamskipnaden tre uker før studiestart.

Les flere saker fra Nordlys her.

Beklager hendelsen
Mor og datter valgte å bo den første natta på Agnethes private hybelrom, deretter fikk de ordnet seg hotellrom for Studentsamskipnadens regning etter å ha fortalt om hvordan det så ut.

- Men vi turte ikke å bruke badet, derfor fikk vi låne en venninne av mammas hus slik at vi fikk stelt oss dagen etter.

Nå i dag venter Agnethe på at det skal vaskes og ryddes skikkelig på fellesrommene. Etter det flytter hun inn igjen.

Overfor NRK, som var de første som omtalte saken, beklager eiendomssjefen ved Studentsamskipnaden i Tromsø, Leif Tore Hanssen, hendelsen.

- Det er klart at vi vil skjerpe rutinene på utsjekk, også av fellesarealer, og disse tilfellene her vil få konsekvenser for de beboerne som har stelt dette i stand, sier Hanssen til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere