RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solbrillenes hellige gral

Ville du heller hatt disse enn en diamantring eller luksusferie? Prisen er den samme.

(LXUS.no) For 24.000 kroner kan du blant annet få deg en deilig luksusferie, en Armani-frakk i 100 prosent kashmir eller en diamantring fra Tiffany's.

Men om du foretrekker solbriller, kan du nå også sikre deg et par Oakley-briller til samme pris.

LES OGSÅ:
Kjendisguttas nye favorittskjorte
Nå skal gutta ha diamanter på skoene
Ekte menn kler seg ikke slik

Ifølge USA Today vil Oakley mandag kunngjøre at de lanserer en kolleksjon solbriller til 24.000 kroner stykket, til tross for at luksusmarkedet er langtfra friskmeldt ennå.

- Solbrillenes hellige gral

Den ultraluksuriøse Oakley Elite C Six-kolleksjonen koster nesten syv ganger så mye som Pit Boss, som til nå har vært Oakleys dyreste briller. Men ekspertene er usikre på om dette er tiden for å lansere noe så snobbete.

- Jeg kunne sett for meg at dette ville solgt for tre år siden, men bemerkelsesverdig pengeforbruk er ut, sier John Horan, utgiveren av Sporting Goods Intelligence, til USA Today.

Oakley-sjef Colin Baden er imidlertid langt mer optimistisk og hevder brillene har fått ben å gå på allerede før de er ute i butikkene. Proffsyklist Lance Armstrong, som er sponset av Oakley, skal allerede ha sikret seg et par.

- Hvorfor ikke gå etter den hellige gral innen elitesolbriller? sier Baden.

Begrenset opplag

Så hvordan kan egentlig et par Oakley-briller koste 24.000 kroner? Svaret ligger i teknikken.

Brillene er satt sammen av 80 lag kostbar karbonfiber - et materiale som gjerne brukes innen luftfart og bilsport - for å gjøre dem mer fleksible og behagelige for idrettsutøvere. Dessuten skal det ligge fryktelig mange timer arbeide bak hvert eneste par.

Oakley Elite C Six vil kun komme i et begrenset opplag på 200 briller, og til tross for den skyhøye prisen tror eksperter at de raskt vil bli utsolgt.

- Målgruppen er fyren som ikke blunker når han kjøper en bil til 300.000 dollar, sier Baden til USA Today.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere