RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Soldater rykker inn i Tamiltigrenes hovedstad

Colombo (NTB-AP): Regjeringsstyrkene på Sri Lanka hevder de har inntatt byen som fungerer som hovedstad for geriljagruppen LTTE.

Soldater har gått inn i Kilinochchi fra to sider, opplyser srilankiske militære kilder til nyhetsbyrået AP. Det var fredag uklart om det fortsatt pågikk harde kamper i byen.

Dersom det er riktig at Kilinochchi har falt, betyr det at LTTE har gått på et alvorlig nederlag. Srilankiske regjeringsstyrker har ikke vært i byen på ti år.

Geriljagruppen som også er kjent under navnet Tamiltigrene, er allerede blitt tvunget til å forlate betydelige deler av området de tidligere kontrollerte nord på Sri Lanka.

Norge fungerte tidligere som tilrettelegger for den nå havarerte fredsprosessen på Sri Lanka. Fredsforsøkene førte i lengden ikke fram, og Sri Lankas president Mahinda Rajapaksa har lovet å knuse LTTE og avslutte den 25 år gamle borgerkrigen på øya i løpet av 2009. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere