RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Soldater skulle drepe Obama

Foto: Lewis Levine (Ap)
Sist oppdatert:
Amerikanske soldater skulle forgifte epleavlinger, styrte Det hvite hus og drepe Obama.

Fire amerikanske soldater med base i delstaten Georgia står tiltalt for å ha drept en medsoldat og hans kjæreste.

De fire soldatene hadde formet en anarkistisk militsgruppe innenfor det amerikanske forsvaret, som hadde planer om en rekke terrorangrep mot amerikanske myndigheter, melder nyhetsbyrået AP.

Militsgruppen skal ha lagret store mengder med våpen som skulle brukes i fremtidige terrorangrep.

Påtalemyndigheten hevder at gruppen, som består av tidligere og nåværende soldater, hadde brukt minst 87.000 dollar på å kjøpe inn skytevåpen og bombekomponenter.

- Hadde midlene til terror
Soldat Michael Roark (17) og hans kjæreste Tiffany York ble skutt fordi de angivelig var i ferd med å avsløre terrorgruppen, hevder påtalemyndigheten. Kjæresteparet ble skutt i skogen i desember i fjor.

- Denne innenlandske terroristorganisasjonen nøyde seg ikke bare med snakk og planer. Gruppen var aktiv allerede før disse drapene. Bevisene viser at gruppen hadde kunnskap, midler og mål til å gjennomføre planene sine, sa aktor Isabel Pauley i rettssalen mandag.

En av de tiltalte i saken skal ha tilstått planene. Den 26 år gamle soldaten Michael Burnett erklærte seg skyldig i drap, ulovlig gjengaktivitet samt andre tiltalepunkter.

Påtalemyndigheten sier gruppen kaller seg selv for F.E.A.R. (frykt red.anm.).

Vitner mot medsoldatene
Det er uklart hvor mange medlemmer gruppen har, men Burnett sier han ble kjent med gruppens ledere da han tjenestegjorde med dem på Fort Stewart. Han har sagt seg villig til å vitne mot sine tre medsoldater.

Medtiltalte Isaac Aguigui pekes ut som lederen av gruppen. Han skal ha rekruttert medsoldater som havnet i trøbbel på Fort Stewart.

Ifølge Burnett, så fryktet Aguigui at Roark, som var medlem av gruppen, skulle avsløre dem. Dermed skal Aguigui ha besluttet at både Roark og kjæresten måtte drepes. Begge ble skutt i hodet av de fire soldatene.

Gruppen skal ha hatt planer om å ta over Fort Stewart, samt bombe andre mål i nærheten. I tillegg skal gruppen ha hatt planer om å bombe en demning i delstaten Washington, samt forgifte hele epleavlingen i delstaten. Deretter skulle gruppen styrte regjeringen og drepe presidenten, ifølge påtalemyndigheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere