RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solgte sexsamtaler til pedofile

Foto: Atle Jørstad
Sist oppdatert:
- Vi skulle late som vi var ti-tolv år, sier tidligere telefonsexvertinne.

- Hun unnskyldte seg med at det var bedre at de ringte til henne enn at de begikk overgrep, sier «Anne», en kvinne i begynnelsen av 30-årene.

Ansatte i telefonsex-firmaet Abacom AS i Oslo skal i årevis ha utgitt seg for å være mindreårige jenter overfor kunder som ønsker å snakke med mindreårige. Det får Nettavisen bekreftet av to tidligere ansatte i selskapet, som uavhengig av hverandre forteller om en slik praksis.

«Intimt og deilig! Leken og villig? Vi holder døgnåpnet og venter på deg» heter det på Abacoms hjemmeside koseprat.no. Og: «Liker du ageplay eller rollespill? Vi har unge jenter som er med på alt!» Hjemmesiden reklamerer også med at kundene kan «avtale treff hvis du har lyst til det».

Regnskapstallene viser at selskapet de siste årene har hatt salgsinntekter på nær fem millioner kroner i året.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- En liten jente
For noen år siden skulle «Anne» begynne å jobbe med telesex. Hun søkte på jobben og fikk prøve seg. Men det ble aldri den store karrieren. Det satte samvittigheten en stopper for.

Den andre dagen hun skulle jobbe, fikk nemlig en av kollegene hun satt med en telefon fra en mann som ønsket å snakke med en liten jente.

- De er veldig flinke til å være småjenter, og hun la ut om at hun ikke hadde fått hår på tissen ennå, sier «Anne», som er overbevist om at mennene som ringer inn tror samtalene er en realitet.

Hun forteller at hun reagerte umiddelbart, men ikke nok til å gå fra jobben der og da.

- Jeg ble sjokkert, men litt lammende sjokkert. Det tok to døgn å ta det innover seg, sier hun.

Ville ha 14-åring
Neste gang hun var på jobb kom imidlertid reaksjonen.

- En kunde ringte og sa at han ville snakke med en jente på 14. Da jeg sa at det ikke var noen ledige, ville han ha en på tolv, og så ti. Det var flere som ringte etter det samme. Jeg fikk helt sjokk, sier «Anne».

Hun forteller at jobbingen foregikk slik at hver telesexvertinne hadde et alias, som fungerte som en resepsjonist. Når kundene ringte, hadde de et sett med karakterer hver, som kundene fikk snakke med etter forespørsel. Alt var selvfølgelig bare skuespill.

- Hvis kunden vil man skal dra fram en dildo, bruker man et massasjebånd fra tv-shop. Det er bare juks, sier hun.

Likevel opplevde hun flere ganger at menn ønsket å møte jentene de snakket med. Nettopp derfor tror «Anne» en del av kundene ikke greier å skille mellom realitet og fiksjon.

- Det var en fyr fra et sted utenfor Oslo, som ville møte noen jenter på ti-tolv år. Når det skjedde skulle man si ja til å møtes, og lyve om sykdom når jentene ikke møtte opp, sier hun

- Helt forkastelig
«Anne» anslår at mellom 10 og 30 prosent av kundene er menn som ønsker å få utløp for pedofile fantasier.

Selv lot hun aldri som hun var yngre enn 18. Hun forteller at det å bli telesexvertinne var grensesprengende nok i seg selv.

- Jeg tror dette nører opp under pedofili, og å tjene penger på pedofili er helt forkastelig, sier «Anne».

Derfor sluttet hun etter bare noen dager.

- Jeg sa til sjefen at jeg ikke kunne jobbe for en som yter tjenester til pedofile, og sluttet, sier hun.

Fordi hun uteble fra vakter hun var satt opp på, fikk hun ikke lønn for innsatsen.

- De pengene ville jeg ikke ha. Jeg synes det var blodpenger, sier «Anne».

Hun understreker at hun aldri ble oppfordret til å skape en karakter tilpasset pedofile.

- Min yngste karakter var russ, og sjefen prøvde ikke å overtale meg til å få en yngre karakter, sier hun.

- Aksepterte det
«Bente», en kvinne i 20-åra som også jobbet som telesexvertinne i Abacom for noen år tilbake, bekrefter historien overfor Nettavisen.

- Vi måtte være over 18 år for å jobbe der og skulle si at vi var over 18, men det ble akseptert at karakteren man spilte kunne være yngre - som 12, 13 og 14 år. Når kunder ba om det, så spilte jeg med. Kundene måtte jo ha forstått det, at vi var voksne kvinner som spilte en rolle, sier «Bente».

Hun sier at hun aldri spilte en rolle der hun var yngre enn 12 år og anslår at hun tok en til to samtaler i uka med kunder som ville snakke med en mindreårig jente.

- Det var faste kunder - de samme ringte igjen og igjen. Det ble akseptert at vi tok disse samtalene - sjefen lukket øynene for at det skjedde. Vi som jobbet der diskuterte det jo mye. Argumentet for at vi skulle gjøre det var jo at vi gjøre en slags samfunnstjeneste, at disse mennene fikk utløp for fantasiene sine på denne måten, sier «Bente» til Nettavisen.

Fikk takkekort
«Bente» sier at hun i dag er veldig ambivalent til det hun gjorde for noen år siden, da hun framstilte seg som mindreårig overfor telesexkunder.

- Jeg tror det er noe i det at det kan være noe i det at det er bedre at pedofile får utløp for fantasiene sine enn at de skader barn, men samtidig er det forkastelig at de skal få bekreftet at det er ok å ha sex med mindreårige. Pedofili er jo en sykdom og det er ikke lett å si hva som er best, sier hun.

Hun forteller at de et år fikk julekort fra en av kundene som likte mindreårige, der kunden skrev at han takket for «at dere hjelper sånne som meg».

- Det kan ha vært kunder som ikke var så begavet som trodde vi var mindreårige. Og det kan ha vært kunder som gjerne ville tro at vi var mindreårige. Men jeg tror de aller fleste skjønte at vi ikke var det, sier hun.

- Ikke sant
Daglig leder og majoritetsaksjonær i Abacom, Jennie Røyert, som for tiden oppholder seg på Bermuda, sier til Nettavisen at hun ikke kjenner seg igjen i det de tidligere Abacom-ansatte forteller om. Hun sier det har skjedd at kunder vil snakke med mindreårige, men at de da har blitt avvist.

- Jeg kan jo ikke vite 100 prosent sikkert hva som skjer i alle samtalene og vi har hatt mye rare konsulenter inn og ut i selskapet opp igjennom årene, men jeg har iallfall stor tillit til de fire konsulentene som jobber for meg nå. De er flotte jenter og jeg tror aldri de ville ha latt som om de var mindreårige, sier Røyert.

Hun sier at hun står for opplæringen av nyansatte og at det er helt klart presisert at de aldri skal utgi seg for å være noe yngre enn 18 år. Røyert mener at dette også kan være presisert i kontraktene deres, men sier at det er hun ikke helt sikker på.

- Jeg tar opplysningene som kommer fram her seriøst, så jeg vil snakke med alle konsulentene om dette og jeg kommer til å ta stikkprøver av dem for å være sikker på at ingen fremstår som mindreårige. Det er ikke lov og det er heller ikke moralsk forsvarlig. Vi skal ikke oppfordre til sykdom, sier Røyert.

- Vil undersøke
Svein Erik Muus, som er medeier i Abacom, sier til Nettavisen at han ikke har vært kjent med at ansatte i selskapet har solgt telesex der de utgir seg for å være mindreårige.

- Det er helt usmakelig om noe sånt har blitt praktisert. Det er hinsides det jeg har oppfattet at selskapet driver med og strider mot alle moralske normer. Jeg er bare en passiv medeier, men jeg skal snakke med Jennie Røyert og ta opp dette. Det er helt sikkert. Jeg skal øve det presset jeg kan for å få slutt praksisen - om dette er noe som skjer, sier Muus til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere