RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solheim bør gå av

Oslo (NTB): Miljøvernminister Erik Solheim (SV) har sviktet beitebruket til fordel for rovdyrsiden og bør gå av. Det mener Ove Ommundsen, leder i Norsk Sau og Geit.

- Det står veldig klart i rovdyrforliket at det er en todelt målsetting: Det skal være normalt beitebruk samtidig som vi skal ha rovdyrene. Men Solheim ser bare på den ene siden, og har overoppfylt rovdyrsiden til de grader. Han burde tatt sin hatt og gått med tanke på hvor mye han har sviktet beitebruket, sier Ove Ommundsen til Nationen.

Tirsdag skal Ommundsen møte miljøvernministeren, som før helgen gikk ut og sa at han ønsket en rovdyrerstatning på linje med Sverige, med utbetaling på forhånd beregnet etter historisk tap. Det får ikke gehør hos Ommundsen.

- Det er jo et klart vedtak i Soria Moria om at kompensasjonen skal være slik den er, sier han.

De to er også uenige om tapstallene. Mens Solheim hevder at rovdyrtapstallene har gått ned, hevder Ommundsen det motsatte, og mener at beregningsmetodene til Statens naturoppsyn ikke holder mål. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere