RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solid rapport

Sist oppdatert:
Markedet jubler over Telenor-resultatene og aksjen stiger. Les hva Telenor-analytikerne mener om tallene her
Telenor leverte fredag morgen tall som var langt over forventningene. Sentimentet i markedet var ikke all verden i forkant av tallene, og særlig i utlandet har analytikere og investorer vært skeptiske.

De ville ikke oppleve igjen det som skjedde etter kvartalsrapporten for første kvartal, da aksjen svekket seg nærmere 10 prosent. Analytikerne barberte sine estimater med grov høvel, og investorene senket sin eksponering, mens andre solgte aksjen short for å spekulere i et fall.

Men tallene var gode, og Telenor-analytiker Frank Maaø i DnB NOR Markets forteller til iMarkedet.no at det bemerkelsesverdige i rapporten var at de områdene hvor markedet fryktet skuffelser var det området som

Les om resultatene her:

Telenor knuser forventningene

Maaø trekker frem den internasjonale mobilvirksomheten sammen med Sonofon i Danmark samt utviklingen som fastnett som de mest positive delene av resultatrapporten, og samtidig der markedet hadde fryktet kjedelige nyheter.

Han tror nå aksjen kan komme opp til revurdering igjen fra de aktørene som har vært redd for disse risiko-momentene, samt at han forventer en rekke short-inndekninger i tiden som kommer.

DnB NOR Markets har et target på 55 kroner, men vil ta aksjen opp til en ny vurdering. DnB NOR Markets tok inn aksjen på mandag i sin ukesportefølje.

Usikkerhet dempet

Espen Torgersen i meglerhuset Carnegie var en av de analytikerne, sammen med Maaø, som ikke var bekymret for det samme som resten av markedet var. Torgersen sier til iMarkedet.no at det var en solid rapport som kom fra Telenor i dag, og at den er egnet til å fjerne en del av usikkerheten som har omgitt selskapet.

- Konsesus var kanskje strukket litt langt opp i forhold til første kvartal, og kanskje vel lavt for andre kvartal, sier Torgersen om forventningene, og påpeker at Carnegie denne gangen lå noe over forventningene ellers.

Han mener at markedet nå ikke har grunn til å tro at Telenor ikke har et bra grep på mobilselskapene i utlandet, også innenfor Emerging Markets, og at de klarer å opprettholde en stabil ARPU (Gjennomsnittlig omsetning per kunde).

- Usikkerheten om utviklingen ute er på vei ned, sier Torgersen som også peker på at fastlinjevirksomheten i hjemmemarkedet gir signaler som demper usikkerheten.

- Vi har et target på 58 kroner aksjen, forteller Torgersen til iMarkedet.no og forteller at han ikke fikk et mindre positivt syn på den anbefalingen etter rapporten.

Fornøyd i JP Morgan

Raj Sinha, telecomanalytiker i JP Morgan, mener også at tallene var solide, og skriver i en mail til sine kunder at han forventer at estimatene vil justeres opp i etterkant av rapporten.

Han skriver i mailen, som iMarkedet.no har fått tilgang til, at han ikke ser for seg nedgang i den norske mobildelen hva gjelder ARPU, samt forventer at prispresset begynner å løses opp.

TeliaSoneras oppkjøp av Chess vil virke i den retning, hevder Sinha som mener at marginene nå har sett bunnen på dette området.

Samtidig lar JP Morgan seg imponere over de sterke resultatene til Telenors mobilsatsninger blant annet i Pakistan, der de allerede har fått en markedsandel på syv prosent etter bare et kvartals drift.

Sinha har en nøytral anbefaling på aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere