*Nettavisen* Nyheter.

- Solide, robuste karer

For tredje gang i karrieren suste spanske Oscar Freire først over målstreken i Sanremo. Da er det lov å juble! Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Dave Brailsford er ikke overrasket over at Juan Antonio Flecha var Skys bestemann.

Det var litt naturstridig da Mark Cavendish (23 år, den gang) og Heinrich Haussler (25 år) kjempet side om side om seieren i Milano-Sanremo i fjor. Tradisjonelt sett tilhører de tøffeste endagsklassikerne nemlig gamlegutta.

- (Edvald) Boasson Hagen er 22 og han kommer til å være med helt inn en annen gang. Man er nødt til å respektere Freires tredje triumf. Det er utrolig. Det er bare å nikke anerkjennende, sier Dave Brailsford i Team Sky til Cycling Weekly.

Sliten kanon
Fjorårets triumf føltes nok langt unna da Cavendish denne gangen slet seg gjennom de 298 kilometerne. Tannproblemer og sen sesongstart har gjort at «The cannonball» foreløpig ikke har levd opp til kallenavnet sitt.

- Det var hardt. Det var vanskelig for meg og laget mitt. I bunnen av Turchino sto plutselig eikene rett ut av hjulet, så jeg måtte bytte. Jeg kom meg tilbake i feltet igjen på toppen, men der gikk det et velt. Jeg startet utforkjøringen på ryggen, sier han ifølge velonation.com.

Columbia-rytteren og hans hjelpere fikk kontakt med hovedfeltet igjen oppover mot La Mànie, men så rammet uhellet igjen:

- Jeg kjørte godt oppover La Mànie, men krasjet igjen på vei nedover. Jeg var OK, men på Cipressa kom den ene delen, det tøffeste partiet, der jeg manglet kreftene jeg hadde i fjor.

«Gamlegutta»
Dermed var løpet kjørt for Cavendish, som det også var for Boasson Hagen som slet med magekramper på det stadiet. I stedet tok rutinerte karer som Thor Hushovd (32), Tom Boonen (29), Phillipe Gilbert (27), Juan Antonio Flecha (32), Filippo Pozzato (28), Oscar Freire (34) og Alessandro Petacchi (36) over showet.

Les også: Edvalds bitre beskjed

- Bare se på hvilke navn som ble med hele veien inn i dag. De er solide, robuste eldre karer som har vært lenge i gamet. De tåler nesten alt mulig, sier Brailsford.

- I fjor kom unntaket som bekrefter regelen da Mark vant i første forsøk, men vanligvis er det eldre ryttere som vinner, som denne gangen, legger han til.

- Tar med selvtilliten
Flecha og den noe yngre Thomas Löfkvist ble Team Skys beste lørdag. Men Flecha, som ikke er kjent som noen stor sprinter, måtte ta til takke med 18.-plassen.

Bildespesial: Milano-Sanremo i store bilder!

- Dette var Flechas beste plassering i Sanremo og han ta med seg selvtilliten i ukene som kommer. Det er en liten gruppe ryttere som ser ut til å være i superslag. Vil vil backe ham (Juan Antonio) 100 prosent i klassikerne. Han har rutinen, og det hjelper, avslutter Brailsford - vel vitende om at erfaring nok er enda mer verdt foran rittene i Belgia og Nord-Frankrike.

Les flere nyheter på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.