*Nettavisen* Nyheter.

- Solum Larsen skjenket 17-åringen

Foto: Flickr (Venstre)

Skjenkingen skal ha skjedd på nachspiel før jenta havnet på hotellrommet til Venstres nestleder.

09.02.12 09:15

Stavanger (NTB): Helge Solum Larsen ga spritholdige drinker til den 17 år gamle jenta som har anmeldt ham for voldtekt, sier sentrale partikilder til VG.

Skjenkingen skjedde på nachspielet før Solum Larsen og jenta havnet på hans hotellrom der han har innrømmet at de hadde sex.

- Jenta har fortalt at hun fikk spritholdige drikker fra Helge Solum Larsen, sier Per Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstre til avisa.

Også Venstre-leder Trine Skei Grande bekrefter dette.

- Det kan virke som at han skjenket henne på nachspielet. Det er en del av tillitsbruddet, sier Skei Grande.

Helge Solum Larsen snakket onsdag med sin advokat Inger Marie Sunde, men er foreløpig ikke avhørt av politiet. Sunde vil ikke kommentere saken, ettersom det vil innebære å gå inn på det Larsen skal forklare for politiet.

Voldtektssaken som nå har rammet Venstre har fått politikere i flere partier til å ta et oppgjør med drikkekulturen.

- De politiske partiene er nødt til å gå i seg selv, sier stortingsrepresentant for Senterpartiet, Kjersti Toppe, til Bergens Tidende.

Hun mener det politiske miljøet ikke setter klare nok grenser for alkoholinntaket på landsmøter, årsmøter og andre politiske møter der også mindreårige gjerne er til stede.

- Til tider er det altfor mye alkohol, sier Toppe.

Partiene har retningslinjer for hvordan man skal håndtere kombinasjonen av alkohol og ungdommer på landsmøter, men man må blir flinkere til å praktisere disse reglene, mener Toppe. Sp-politikeren er blant annet oppgitt over en melding som ble sendt ut fra et lokallag til Senterungdommen nylig:

- På invitasjonen til opplegget de skulle avholde, var det presisert at man måtte ta med alkoholen selv. Og dette ble sendt ut til medlemmer under 18 år. Det viser veldig dårlige holdninger, sier hun. (©NTB)

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.