RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som å bite seg i halen

Foto: Linda Nordbø (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Høybråten slakter Stoltenbergs høyttenking om en omlegging av sykelønnsordningen.

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kaster blår i øynene på folk når han sier at arbeidstakerne ikke vil tape på en omlegging av sykelønnsordningen.

Stoltenberg har gjort det klart at den kraftige veksten i sykefraværet ikke kan fortsette, men har samtidig understreket at arbeidstakerne ikke vil tape på omleggingen.

Det mener Høybråten er feil, skriver Dagsavisen.

- Man kaster blår i øynene på folk hvis man gir inntrykk av at man kan spare penger på sykelønnsordningen uten å ta sykedager fra folk. Hvis man skal få ned utgiftene samtidig som man beholder ytelsene like gode som i dag, er den eneste måten å ha færre sykedager, sier Høybråten.

Krf-lederen mener Stoltenberg begynner i feil ende når han presenterer tiltak mot sykefravær uten å ha sett nærmere på årsakene til at folk blir syke.

- Hvis man ikke greier å forebygge sykdom bedre enn i dag, blir tiltakene som er foreslått lett som å bite seg i halen, mener Dagfinn Høybråten.

Det har den siste tiden også utspilt seg en debatt om hvorvidt sykefraværet er så kraftig økende som regjeringen vil ha det til. Stoltenberg viser gjerne til en økrning på rundt ti prosent år for år, mens kritikerne mener at sykefraværet over tid har ligget svært stabilt - og at ting ikke så noe bedre ut hvis en går noen år tilbake.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere