RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som å ha en fireåring på kroppen

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Slik beskriver Michael J. Fox Parkinson-sykdommen.

(SIDE2): Skuespilleren lar seg ikke stoppe av den aggressive sykdommen Parkinsons sykdom.

I et nylig intervju med Oprah Winfrey beskrev han sykdommen som «å ha et uregjerlig barn på kroppen», men insisterte på at han vil utvikle seg her i livet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Prøver å være tålmodig
- Det er som å ha en fireåring klatrende på deg hele tiden så uansett hva du prøver på så har du denne fireåringen og du prøver å være tålmodig og fokusere på det du må gjøre.

For å vise at han ikke lar seg kneble av sykdommen viste han hvordan han tok på seg skøyter og tok seg en tur i ishallen for å spille hockey.

- Jeg er ektemann, aktivist, skribent og en student av verden sa han i intervjuet. Sykdommen er en del av livet, men ikke hele livet mitt. Den definerer meg ikke, sa han.

Håper på helbredende kur
Fox promoterer i disse dager boken sin «Always Looking Up». Han fortsetter også å være talsmann for forskning med stamceller, som han håper kan gi en kur mot sykdommen.

Skuespilleren har levd med sykdommen siden 1991 og på tross av at han var syk holdt han det gående som skuespiller i Spin City helt til 2000. Da ble det umulig for ham å spille inn flere episoder på grunn av at sykdommen var kommet for langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere