*Nettavisen* Nyheter.

- Som å være med i et dataspill

Sammen med turkameratene Rolf Bae og Per-Henry Borch kom Cecilie Skog frem til Nordpolen natt til tirsdag.

25.04.06 12:58

- Det spesielle med å gå til Nordpolen er alle utfordringene som plutselig dukker opp. Du må være mye mer konsentrert enn hvis du for eksempel går til Sydpolen. Du går der og føler du har en hovedrolle i et dataspill. Isen beveger seg hele tiden og det er ganske skummelt å se på, forklarer Cecilie på telefon fra Nordpolen til TV 2 Nettavisen.

Morsomste skituren noengang
49 dager har gjengen brukt på turen fra Canadas kyst til Nordpolen. Nå har Skog nådd alle de tre polene Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen.

- Det er absolutt den morsomste skituren jeg har vært på. Men det er klart det er mye som har vært tøft, for eksempel det å trekke en pulk som veier 70 kilo mer enn meg selv. Men det aller tøffeste var å gå under isen uten tørrdrakt, sier hun.

31-åringen fra Ålesund er fra før av den første kvinnen i verden som har besteget alle syv verdensdelers høyeste fjell.

Spise jordbær og bade
- Det er umulig å rangere turer opp mot hverandre. En tur hjemme i Norge kan gjøre like store inntrykk på meg, det trenger ikke være høyt, bratt og farlig for at det skal være en bra tur. Men dette har vært en utrolig gøy og spennende tur. Jeg hadde en herlig mestringsfølelse da vi kom frem i natt, understreker hun.

Fremover skal Cecilie bruke mer tid på venner og familie som hun har sett lite til den siste tiden.

- Vi satt og regnet litt på det i natt og det har faktisk blitt 250 teltdøgn på ett år nå, så det skal bli deilig å bruke litt mer tid på venner og familie hjemme. Jeg gleder meg til å spise fersk mat, kjenne lukten av blomster, spise jordbær på torget og bade i saltvann, sier tøffingen fra Ålesund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag