- Som en våt drøm

Fredag var det kåring av årets beste barnebok. Det var barna selv, som bestemte og Sigbjørn Mostue fikk prisen.

06.12.05 13:14

Hvert år blir prisen for «årets beste barnebok» gitt ut. Fredag ble prisen delt ut på Ark på Egertorget.

Juryen bestod av 11 000 barn fra alderen 11 til 13. Alle har lest de forskjellige bøkene, og har stemt frem den boken de likte best.

Det var mange barn på Ark, og flere begynte å bli litt rastløse etter en stund. Da Tone dukket opp på scenen ble det imidlertid jubel blant barna.

Innledet showet
Tone startet showet med sin nye singel «The Bliss song». Stian Barsnes Simonsen tok over etter sangen og introduserte kulturminister Trond Giske.

- Det er artig å få lov til å få dele ut prisen for beste barnebok. Det er viktig og bra at barn leser i tidlig alder, og flott at vi har så mange fantastiske barnebokforfattere, sier Giske fra scenen.

Giske fortsatte med å kalle boken en blanding av science-fiction og Ibsen, og tilslutt avslørte han vinneren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Olsen

Verdig vinner

Vinneren i år ble Sigbjørn Mostue med «Gravbøygen våkner». Han fikk 25 000 kroner samt, et litografi av Lars Elling.

- Jeg takker alle som stemte på min bok og er selv veldig stolt over boken. Dette er som en våt drøm som har gått i oppfyllelse, og jeg er beæret over at så menge barn vil lese boken, sier Mostue i vinnertalen.

- Vi trenger unge lesere, for det er de som er fremtiden. Å vinne denne prisen er inspirerende, og jeg må takke Ark for at de har arrangert et slik pris, fortsetter han.

Flere vinnere
Det ble også plukket ut en klasse av de som hadde stemt på boken til å vinne en spesiel premie. Klasse 6b fra Volla skole på Lillestrøm ble plukket ut som vinnerklassen. De vant en signert versjon av boken hver, og får skolebesøk av forfatteren.

Fikk signert CD
Som avslutning sang Tone en siste sang og alle barna fikk en signert singel fra Tone. Også kulturmisteren fikk en signert singel fra artisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.