*Nettavisen* Nyheter.

- Som hentet fra «Ringenes Herre»

Den ene av Hvitserk-gruppene havnet i et område med enorme bresprekker. Det var som hentet fra «Ringenes Herre».

20.12.05 10:54

TV 2 Nettavisen gir deg, i samarbeid med Hvitserk.no , daglige rapporter fra verdens første kommersielle sydpol-ekspedisjon.

Her er Inge Meløys rapport:

De som følger denne dagboken vil ha lest om at gjengen var igjennom et breområdet 9.desember som gjorde dem helt målløse og proppfulle av adrenalin.

Labyrint av sprekker
Vel. Glem den dagen. Det er denne dagen som tar kaka. Etter camp slet de seg opp den voldsomste bakken så langt. 100 høyde meter i en jafs. Så lå det en labyrint av sprekker foran dem Inge aldri trodde skulle kunne eksistere.

Det var som en scene ut av «Ringenes Herre». Blåis, sastrugi og sprekker i et bølgende hav. Og ikke bare var det sprekker, Det var like mange tverrsprekker!

Ordet tverrsprekker tror vi Inge gjentok ca 27 ganger. Det var tydelig de gjorde et uslettelig inntrykk. Ikke nok med det. Men mange sprekker var så store, og broene så dype at de måtte lete etter steder de turte kjøre ned i den og kunne klare å komme seg opp på andre siden!

Kom seg over
Og siden hele området er glassert, var det nesten bruk for isøks for å klatre opp på andre siden. Den dypeste hengebroen ble beregnet til rundt fem meter dyp.

Men som i «Ringenes Herre», så kom de seg over. Selv om det tok dem rundt to og en halv time å liste, sikk sakke, krysse og bykse seg gjennom. Det hadde vært en skikkelig eksamen.

Etter det var det bedre, men det ble en distanse som ikke var som ønsket. Allikevel var det brede smil. De viste de hadde opplevd noe helt utrolig spesielt.

Sastrugi`er
Også Rolf Baes gruppe hadde det tøft i går:

De nærmer seg slutten av 87 graden og håpet om å få slippe sastrugiene var der. Men ble slått ettertykkelig i hjel. Tvert i mot ble det den råeste dagen noen sinne. Det var fiskelim og noen tårn av noen skavler.

De mente, at om de hadde sett Alle Sastrugiers Store Mor forleden dag, hadde de kommet over Far og Sønn Sastrugi i dag. Det virket mer som om de var i Polhavet enn på platået inn mot Polen!

Derfor holdt det i lange baner med åtte timer. De var helt kake etterpå og absolutt alle var fryktelig slitne. Skalvlene har de humør til å «nyte» og beundre. Men det er den vanvittig tråe snøen i tillegg som suger alt ut av dem.

Inges gruppe består av: Inge Meløy (leder), Hanne Normann, Simon Streater, Asbjørn Hjertnes og Jann Ivar Didriksen. Rolf og Cecilies gruppe har Rolf Bae (leder), Cecilie Skog, Per-Henry Knudsen, Rolf Seel, Roland Kruger og Wolfgang Melchior som medlemmer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag