RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som ventet sterkt av Aktiv Kapital

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse Securities mener at Olav Zahl Dalen og Aktiv Kapital leverte første kvartalstall som var sterke, noe som var ventet
Meglerhuset skriver i en oppdatering at omsetning til inkassoselskapet Aktiv Kapital var som ventet. Resultatmarginen til selskapet var noe sterkere enn ventet, men meglerhuset peker på at det i første kvartals reesultatet ligger en tilbakeføring av valutatap på 2,5 millioner kroner.

Norse skriver videre at guidingen for resten av 2003 var noe skuffende da den var lite konkret.

- Aktiv Kapital har en sterk kontantstrøm fra drift. Selskapet er attraktivt priset, også relativt til sammenlignbare selskaper som Hoist og Intrum Justitia. Relativ prising (P/E) tilsier et kursmål på 60 kroner pr. aksje. Den relativt lave prisingen gjør at Aktiv Kapital etter vår oppfatning fremstår som en attraktiv oppkjøpskandidat for blant annet store internasjonale peers og LBO-selskaper. Første kvartals omsetning og driftsresultat, på linje med våre estimater, øker tryggheten på at forventningene er fornuftige. Kurstriggere i andre kvartal er kjøp av porteføljer som er under vurdering. Vi hever kursmålet til 70 kroner pr. aksje etter sterkt første kvartal 2003, skriver Norse-analytikeren Thomas Lie i oppdateringen.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 70 kroner
Meglerhus: Norse Securities
Dato: 12. mai 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere